Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hat mérkőzés óta veretlen a magyar válogatott idegenben

A San Marino és az Andorra elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőjén egyaránt diadalmaskodó magyar válogatott évtizedek óta nem látott teljesítményt elérve, az utolsó hat idegenbeli tétmérkőzését vívta meg vereség nélkül…

A magyar válogatott legutóbbi hat, vendégként játszott tétmérkőzése közül egyet sem vesztett el, ötöt pedig meg is nyert – Törökország, Szerbia, Bulgária, San Marino és Andorra ellen győztünk, Oroszországban döntetlent játszottunk. A nemzeti csapat utoljára még 2019 novemberében Walesben kapott ki vendégként 2-0 arányban.

Hat tétmérkőzést vendégként (az olimpiai selejtezőket és a semleges pályán játszott meccseket nem számolva) legutóbb 1971 és 1974 között vívott meg veretlenül a magyar válogatott, Illovszky Rudolf szövetségi kapitány időszakában. Az az idegenbeli sorozat az 1971-es, franciaországi Eb-selejtezőn elért 2-1-es győzelemmel kezdődött, majd Málta, Románia, Svédország, Ausztria és Luxemburg ellen folytatódott (utóbbin már Moór Ede volt a szövetségi kapitány), viszont akkor a hatból „csak” háromszor nyertek Bene Ferencék.

Marco Rossi nem mindennapi szériát épített a válogatott kapitányaként, mellyel a következő idegenbeli tétmérkőzése már az Európa-bajnokságon lesz esedékes Németország ellen Münchenben, addig még két júniusi felkészülési mérkőzés vár hazánk fiaira.