Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatal magyar labdarúgó szerződött az MLS-be – HIVATALOS

Amiről már hosszú hetekkel ezelőtt olvashattunk, a szerdai napon hivatalossá vált, az MTK Budapest egyesülete ugyanis bejelentette, hogy tehetséges játékosa átigazolási díj ellenében rövidesen az MLS-be fog igazolni…

 

Az MTK Budapest együttese a szerdai napon megerősítette, hogy Schön Szabolcs az amerikai bajnokság rajtja után, de még az MLS átigazolási időszakának lejárta előtt, május elején csatlakozik az iránta hosszabb ideje komoly érdeklődést mutató FC Dallas csapatához.

A 21 éves középpályás az Ajax Amszterdam akadémiájában pallérozódott, 2019 óta állt a kék-fehérek alkalmazásában, akik színeiben 27 NB I-es és 17 NB II-es bajnokin lépett pályára, s az első osztályban nyolc, a második vonalban négy találatot szerzett.

Az MTK hivatalos oldalán elárult, hogy az ügylet keretén belül klubunkat átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz.

“Korábban is elmondtam, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során, én az MTK Budapestnél éreztem olyan folyamatokat, ahol ez biztosítottnak tűnt. Remek döntést hoztam az MTK-ba való szerződésemmel és a hazatéréssel, de a rövid távú célom már akkor is egyértelműen az volt, hogy 2-3 éven belül vissza tudjak térni külföldre. Örülök, hogy erre most lehetőségem nyílik. Az MTK Budapest nagyon sokat segített nekem ennek az elérésében, kezdve a vezetőktől, a szakmai stábon át, a játékostársakig. Ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek! Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. A magam részéről örülök, hogy hivatalosan is lezárult az ügyem, mert nem szeretném, ha a következő hetekben bármi elvenné a figyelmemet arról, hogy a lehető legjobban szerepeljek. Gólokat szeretnék lőni és gólpasszokat adni annak érdekében, hogy a jelenlegi csapatommal minél eredményesebb szezonhajrát tudjunk elérni, motivál, hogy a bajnokságban és a kupában is a lehető legtovább jussunk”

– búcsúzott csapatától a hamarosan légiósnak álló magyar tehetség.