Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Két játékos helyzete is tisztázódott!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München számára nem alakult túl jól a tegnapi nap. A PSG elleni 3-2-es vereség mellett ugyanis Robert Lewandowskival és Jérome Boatenggel kapcsolatban is negatív híreket kaptak a szurkolók.

Nem lehet kifejezetten boldog Hans-Dieter Flick. A Bayern München menedzsere ugyanis először kapott ki edzői pályafutása során a Bajnokok Ligájában, miután a PSG 3-2-re nyerni tudott az Allianz Arénában. A német mester számára még ez lehet a legkisebb gond, mivel két játékosa helyzetéről is friss híreket kapott, és egyik sem pozitív előjelű. Az egyik Robert Lewandowskihoz köthető, aki az Andorra elleni vb selejtezőn sérült meg. Noha úgy tűnt, hogy a lengyel gólvágó felépülhet a PSG elleni visszavágóra, Lewandowski maga ismerte el, hogy nem számíthat még rá a bajor alakulat ezen a meccsen:

Nem fogok pályára lépni a visszavágón, túl korai és túl kockázatos lenne. Mindent megteszek annak érdekében, hogy minél gyorsabban felépüljek és újra a pályán lehessek, de ennek csak akkor jöhet el az ideje, amikor már jól érzem magam.

A másik hír Jérome Boatenggel kapcsolatos. A 32 esztendős védő jövője erősen bizonytalan volt, egyes sajtóhírek szerint a bajor vezetőség már nem számol vele a következő szezonra. Ezek a pletykák a PSG elleni mérkőzés előtt pár órával hivatossá is váltak, amit Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója erősített meg. Boateng szerződése az idény végén lejár, így szabadügynökként távozhat Münchenből, ahová még 2011-ben került. A német sztárcsapat mezét eddig 355 alkalommal ölthette magára, a klubbal elért legnagyobb sikerei közé pedig a 8 bajnoki cím, a 2 BL győzelem és az 5 Német Kupa elsőség sorolható. A hírek szerint Boateng távozása még komoly gondot okozhat a Bayern háza táján, ugyanis Hans Flick jövőre még mindenképp szerette volna megtartani a világbajnok játékost. Mivel a Bayernnél hagyományosan az edzőknek nincs igazán beleszólása az átigazolásokba, így azt is elképzelhetőnek tartják, hogy Flick a szezon végén feláll a kispadról.