Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: rezgett a léc, de végül behúzta a győzelmet a Dortmund – videóval!

A Bundesliga 28. fordulójában nem csak a Bayern Münchennek akadtak nehézségei, hanem a Borussia Dortmund is gondban volt a VFB Stuttgart ellen.

Miután a hét közben a Manchester City legyőzte a Dortmundot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján, a sárga-feketék a a Stuttgart ellen léptek pályára a Bundesligában. Edin Terzic együttese a bajnoki címről már rég lemondott és az utolsó BL-helyek is egyre távolibbnak tűnnek. Nincsenek könnyű helyzetben, mindenképpen győzelmi kényszerben játszanak a bajnokság hátralévő részében. A Stuttgart újoncként felülteljesít: stabilan ott vannak a középmezőnyben és akár még az Európa-ligába is odaérhetnek kis szerencsével. Hazai pályán így abszolút nem lehetett legyinteni rájuk a nagy nevű riválissal szemben.

A mérkőzés álmoskásan indult. A mezőnyben adogattak a játékosok, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 17. percben azonban a fehér mezesek mégis meg tudták adni az alaphangot. A főszereplő Kalajdzic volt, aki az akció szervezésében is főszerepet játszott, ám Sosa beadása után olyan felhőfejessel rukkolt elő, amire a vendég kapusnak már nem maradt válasza. Így a Stuttgart viszonylag korán vezetést szerzett, a sárga mezesek pedig futhattak az eredmény után. Meg kell hagyni, meglehetősen fásultan, fáradtan mozogtak a dortmundiak, akik az első játékrészben nem sok mindent tudtak felmutatni.

Jött azonban a második félidő és a feltámadás. Rögtön, a 47. percben egyenlíteni tudott Jude Bellingham; majd az 52. percben Reus góljával már előnyben volt a Dortmund! Forgószélként csaptak le ellenfelükre, a hazaiak pedig sokáig nem is igazán tudták feldolgozni ezt a fordulatot. A hajrára fordulva azonban a jól sikerült cserék életet adtak a Stuttgart támadójátékának és különösen Didavi mozgott jól. A 78. percben ráadásul egy szépen végigvitt kontra végén be is talált Didavi, így ki tudott egyenlíteni a VFB. Ám mielőtt kezdhettek volna reménykedni egy esetleges bravúrban, alig két perccel később jött a válasz. A csereként beállt Knauff élete első felnőtt gólját szerezte, ezzel pedig be is biztosította a Borussia győzelmét. A Stuttgartnak voltak ugyan lehetőségei, de nem voltak elég hatékony helyzetkihasználók ahhoz, hogy pontot szerezzenek.

A Dortmund viszont egy vezéráldozatot is el kellett, hogy könyveljen: Reus egy óra játék után megsérült és le kellett cserélni. Ez pedig még fájhat nekik a következő hetekben.

VFB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3
G.: Kalajdzic (17.), Bellingham (47.), Reus (52.), Didavi (78.), Knauff (80.)

A forduló eredményei és további programja

Szombat
Bayern München – Union Berlin 1-1
Werder Bremen – RB Leipzig 1-4
Hertha – Möncehngladbach 2-2
Frankfurt – Wolfsburg 4-3
VFB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3

vasárnap
15:30 Schalke – Augsburg (Tv Sport 2)
18:00 Köln – Mainz (Tv Sport 2)

Hétfő
20:30 Hoffenheim – Leverkusen (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása