Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai Pál megszólalt Petry Zsolt kirúgásával kapcsolatban!

A héten a Hertha BSC csapata azonnali hatállyal kirúgta magyar kapusedzőjét, Petry Zsoltot, miután a szakember egy interjúban részben politikai kérdésekben is állást foglalt. Utódjának Ilja Hofstädtet nevezték ki, aki eddig az U19-es csapatnál töltötte be a posztot…

Természetesen a legutóbbi sajtótájékoztatón a Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál sem kerülhette el az újságírói kérdést, és a tréner készséggel osztotta meg gondolatait kollégája kirúgásával kapcsolatban:

“Mindannyian profik vagyunk a klubban. Azt gondolom, hogy Petry Zsolt is profitált a Herthánál eltöltött időszakból, a legjobb tudása szerint dolgozott. Mondtam neki, gyere, mondd el a csapatnak, ami történt. Ő odaállt a csapat elé, elmondott mindent, és elbúcsúzott. A sport is üzlet, az egyik ember elmegy, s másik jön helyette. Az edzőknél is így megy. Furcsa érzés, nincs idő róla beszélni, reagálni sem rá. Nagyon keményen hangzik, de ez így van. Jó volt vele, de a játékosoknak új kapusedzőre van szükségük. Kemény, ami történt. Mindig megy tovább az élet a futballban, csak az számít, ami következik. A fiatalok valószínűleg elégedettek lesznek Ilja Hofstädttel…”

A Hertha jelenleg a német bajnokság (Bundesliga) utolsó bennmaradó helyén, a 15. pozícióba áll, ugyanannyi ponttal, mint a már osztályozós Mainz együttese, szombat délután pedig a legutóbbi két mérkőzését megnyerő Borussia Mönchengladbach gárdáját látja vendégül.