Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Első hazai győzelmét aratta 2021-ben a MOL Fehérvár!

A labdarúgó NB I 28. fordulójának szombati játéknapján az MTK és a Budafok gól nélküli döntetlent játszott egymással, míg a Fehérvár odahaza tudta felülmúlni az Újpestet.

 

Nagyon kevés lehetőséget, viszont annál több durvaságot hozott a dobogóért hajtó MTK és a kiesés elől menekülő Budafok mérkőzésének első félideje. A játékrészt a helyzetek szempontjából inkább a hazaiak uralták, de Bese Balázs hárítani tudta a kapujára tartó pár kísérletet. A második félidőben a Budafok megpróbált némileg támadóbban fellépni, hiszen szükségük lett volna a 3 pontra a kiesés elleni harcban. Az utolsó percekre emberelőnybe kerültek Csizmadia Csabáék Alho kiállítása miatt, aki pár perc alatt két sárgát is begyűjtött. Ezt viszont már nem tudták kihasználni a vendégek így maradt a gól nélküli döntetlen, amely igazából egyik csapatnak sem jó.

MTK Budapest – Budafok 0-0 (0-0)
Helyszín:
Új Hidekuti Nándor Stadion Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: – ill. –
Kiállítás: Alho (83.) ill. –

Igen gyorsan, már a 8. percben előnybe került a MOL Fehérvár együttese, miután Nikolics büntetőből betalált, 1-0! A tizenegyest Bamgboye hozta össze, akivel szemben Csongvai szabálytalankodott. A folytatásban is a hazaiak uralták a játékot, amit Nikolics helyzete és Zivzivadze kapufája is jelzett. Ezt követően viszont már összejött a gól a Fehérvárnak. A 33. percben ismét Nikolics volt eredményes, aki egy szöglet után közelről a hálóba pofozta a játékszert, 2-0! A második játékrészben némileg aktívabb volt az Újpest, de az újabb gólt így is a Fehérvár szerezte Petrjak révén, aki 11 méterről a kapuba bombázta a labdát 3-0! Ezt követően még számos helyzet adódott a hazaiak előtt, hogy tovább növeljék az előnyüket, ami a 87. percben össze is jött. A gólt ismét Petrjak szerezte, aki ezúttal 20 méterről vette be Banai kapuját, 4-0! Összességében Szabics Imre együttese teljesen megérdemelt különbségű győzelmet aratott és az idei szezonban harmadszor is megverte az Újpestet, összességében 14:1-es különbséggel.

MOL Fehérvár –Újpest 4-0 (2-0)
Helyszín:
Mol Aréna Sóstó Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Nikolics (8. – büntető, 33.), Petrjak (69. 87.) ill. –
Kiállítás:- ill. –

 

A 28. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mezőkövesd 0-1 Kisvárda

Szombat:
MTK Budapest 0-0 Budafok
MOL Fehérvár 4–0 Újpest
19:30 FTC – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
14:30 Diósgyőr – Paks (Tv: M4 Sport)
17:00 Zalaegerszeg – Honvéd (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: