Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Holman gólt szerzett a DAC-Slovan rangadón – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásában a vasárnap délutáni órákban a felvidéki FC DAC 1904 csapata a címvédő és toronymagas éllovas Slovan Bratislava együttesét látta vendégül a MOL Arénában…

 

Elképesztő küzdelemben az FC DAC 1904 gárdája kétszer is hátrányba kerülve harcolt ki 2-2-es döntetlent a listavezető Slovan Bratislava ellen. A mérkőzés előtt a magyar válogatottban súlyos sérülést szenvedő középpályás, a szerdahelyiek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt átvehette a szlovák bajnokság tavalyi legjobb játékosának járó elismerést. Alig öt perc elteltével Jedlicka egy pocsék kifutás után szabálytalankodott, a jogosan megítélt büntetőt a sérülése után visszatérő magyar légiós, Holman Dávid váltotta biztosan gólra. A korán bekapott találat érezhetően megfogta a szerdahelyieket, Nono és Henty is közel járt a második gól megszerzéséhez, korai hibáját azonban Jedlicka remek védésekkel igyekezett feledtetni. A fordulást követően alig néhány perccel a frissen becserélt Taiwo harcolt ki tizenegyest a DAC javára, melyet a venezuelai Eric Ramírez váltott gólra egy védhetetlen lövéssel. A játékrész derekánál Holman egy kemény belépő révén besárgult, majd az utolsó negyedórán belülre érve a sokadik helyzetét gólra váltotta a Slovan, amikor egy szöglet után a szlovén Kenan Bajric volt eredményes. A gól után Bernd Storck pályára küldte Schäfer Andrást és Nicolaescut a hazai oldalon, a DAC pedig a végsőkig hajtott az egyenlítésért, és a 88. minutumban Davies kapu elé tekert bejátszásából Eric Ramírez fejelt a hálóba, így egy pontot hősiesen sikerült megmenteni. A duplázó csatár 14. gólját szerezte az idényben, mellyel a Fortuna Liga góllövőlistájának élén megelőzte a sérült Kalmárt.

Bár a szezonban egyszer sem sikerült legyőzni a Slovant, a több sebből vérző szerdahelyiek mindkét hazai mérkőzésen döntetlent játszottak a bajnoki cím várományosával, és hat fordulóval a vége előtt négy pont előnnyel tartják a második helyet a táblázaton.

FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 2-2 (0-1)
Gólszerzők: E. Ramírez (53., 88. – az elsőt büntetőből) ill. Holman (6. – büntetőből), Bajric (77.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)