Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Andrea Pirlo: “Tízből hat pontot adok magamnak erre a szezonra”

A Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo saját edzői teljesítményét értékelte az első szezonjában. 

Andrea Pirlo mindössze egy hatosra értékeli első edzői szezonját a Juventusnál egy tizes skálán. Az olasz szakember a Genoa elleni 3-1-es győzelem után nyilatkozott a sajtó munkatársainak, ahol megkérdezték tőle, hogy hogyan értékeli a saját teljesítményét.

“Hat pontot adok magamnak a tízből erre a szezonra. Egyértelmű, hogy lehettem volna jobb is. Megvan bennem a szenvedély a futball iránt gyerekkorom óta, és a nehézségek mindig arra sarkalltak, hogy keményebben dolgozzak. Amikor nem tudsz elérni egy bizonyos eredményt, akkor mindig az edző lesz a bűnös. Minden napodon azon kell lenned, hogy javulni akarsz. Minden versenysorozatban és az edzéseken az a lényeg, hogy fejlődjünk, így normális, hogy mindig az edző teljesítményét figyelik ennyire.”

A Juventusnak évek óta nem volt ilyen rossz idénye, és minden bizonnyal 9 év után először nem lesznek olasz bajnokok. A torinói gárda jelenleg 12 pont lemaradásban van az éllovas Interrel szemben, és már a Bajnokok Ligájától is búcsúztak a legjobb 16 között.

Még 8 mérkőzés van hátra a szezonból, és a Juve természetesen reménykedik, hogy zsinórban a 10. bajnoki címüket is elnyeri, de a realitás az, hogy örülhetnek, ha benne lesznek a legjobb négyben a végén.