Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ronaldo-gól nélkül is biztosan győzött a Juventus – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 30. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzései közt a Juventus hazai környezetben, a Lazio és a Napoli pedig idegenben lépett pályára…

 

A hétközi Napoli elleni hazai győzelmet követően újabb három pontot gyűjtött be a Juventus együttese, amely a paríformának megfelelően, 3-1-re diadalmaskodott a Genoa ellen. A hullámzó formában teljesítő címvédő már az első öt percen belül magához ragadta az előnyt, Cuadrado tökéletes bejátszását követően Dejan Kulusevski lőtt védhetetlenül Perin ketrecébe. A folytatásban is lendületben maradt a torinói csapat, és még az első játékrész derekánál újabb gólt szereztek, miután Ronaldo közelről még a kapufát találta el, a kipattanót a lendületből érkező Alvaro Morata juttatta a hálóba. Közvetlenül a szünet előtt még a Juve által is kiszemelt korosztályos válogatott Scamacca járt közel a szépítéshez, lövését azonban Szczesny hárítani tudta. A fordulás után viszont Gianluca Scamacca szöglet utáni fejesével már túljárt a lengyel kapus eszén, egy gólra felzárkóztatva csapatát. Több ígéretes lehetőség után a játékrész derekánál Weston McKennie jóvoltából állította vissza a kétgólos különbséget a Juventus, amellyel végül beállította az összecsapás végeredményét.

Juventus – Genoa 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Kulusevski (5.), Morata (22.), McKennie (70.) ill. Scamacca (49.)

 

Félidőnként szerzett egy-egy góljával a Napoli ugyancsak hozta a kötelezőt, és 2-0-s sikert aratott a Sampdoria vendégeként. Gennaro Gattuso csapata ellentmondást nem tűrő iramban kezdte a találkozót, és bár a genovaiak az első attakokat még túlélték, bő tíz perccel a szünet előtt Fabián Ruíz parádés bombagóljával már vezetéshez jutottak a vendégek. Bár a folytatásban is volt lehetősége a nápolyiaknak az előny növelésére, az idő előrehaladtával a hazaiak is egyre többször veszélyeztettek. Az utolsó negyedórában belül Thorsby egyenlítette volna ki a mérkőzés állását, a videóbíró azonban érvénytelenítette a találatot. Egyenlítés helyett a legvégén a vendégek Victor Osimhen biztosította be a három pont javára Mertens tökéletes átadását követően, így a Partenopei pillanatnyilag az Atalanta elé került a BL-indulást jelentő negyedik helyért folyó csatározásban.

Sampdoria – Napoli 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Ruíz (35.), Osimhen (87.)

 

A győzelemért többet tevő Lazio hatalmas csatában, egy hosszabbításbeli találattal múlta felül a Hellas Veronát házon kívül 1-0-ra. A koronavírussal fertőzött Simone Inzaghi távollétében a másodedző által irányított római “sasok” már az első játékrészben is aktívabbak voltak, a szünet után pedig Caicedo juttatta volna előnyhöz őket, ám a gólját nem adták meg. A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a győztes gól megszerzésére, és amikor már úgy tűnt volna, hogy a felek megosztoznak a pontokon, a 92. percben Radu beadásából Szergej Milinkovics-Szavics befejelte a Lazio győztes találatát. A Lazio zsinórban negyedik meccsét nyerte meg, és a hatodik helyről még mindig lőtávolban lehet akár a top4-ért is.

Hellas Verona – Lazio 0-1 (0-0)
Gólszerzők:ill. Milinkovics-Szavics (90+2.)

 

A 30. forduló további mérkőzései

Szombat:
Spezia – Crotone 3-2
Parma – AC Milan 1-3
Udinese – Torino 0-1

Vasárnap:
Inter – Cagliari 1-0
Juventus – Genoa 3-1
Sampdoria – Napoli 0-2
Hellas Verona – Lazio 0-1
18:00: AS Roma – Bologna (tv: Digi Sport3)
20:45: Fiorentina – Atalanta (tv: Digi Sport1)

Hétfő:
20:45: Benevento – Sassuolo (tv: Digi Sport2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye