Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világfutball: A Barca a legértékesebb klub! – Mutatjuk a top 10-es listát!

A világhírű Forbes magazin aktuális kiadásában elkészítette a legértékesebb futballklubok rangsorát. Kisebb meglepetést találunk az élbolyban.

Köztudott, hogy az FC Barcelona anyagi gondokkal küzd, ez a válság viszont cseppet sem hatott úgy tűnik a katalán sztárcsapat megítélésére, amely a Forbes listáján a legértékesebb futballklub címet nyerte el: a 4,76 billió dollárra becsült értékével.

A képzeletbeli dobogó második fokára a Real Madrid léphetett fel, alig lemaradva ősi riválisától a maga 4,75 billió dolláros értékével.

A harmadik helyen az elmúlt idényben mindent megnyerő Bayern München található, a Forbes által 4,215 billió dollárra becsült klubértékével.

A bajorokat szorosan követi a Manchester United (4,2 billió dollár); majd a Liverpool (4,1 billió).

A hatodik a Manchester City (4 billió dollár); majd a Chelsea (3,2 billió dollár); az Arsenal (2,87 billió dollár); a Paris Saint-Germain (2,5 billió dollár) és a tizedik helyen a Tottenham (2,3 billió dollár) együttese következik.

Érdekesség, hogy a Forbes adatai szerint a koronavírus-világjárvány generálta gazdasági világválság közepén is a TOP-klubok értéke az elmúlt két évben átlagosan 30%-ot javult.