Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: az Újpest tudott élni a lehetőséggel, bejutottak a döntőbe

A MOL Magyar Kupa első elődöntőjében az Újpest látogatott Kisvárdára, ahol kiegyenlített találkozón egyetlen villanás döntött.

A bajnoki teljesítményből kiindulva nem volt egyértelmű esélyese ennek az összecsapásnak. Az OTP Bank Ligában egymás mögött, a 7-8. helyeken áll a két csapat – a Kisvárda van előrébb 3 ponttal. Ez viszont nem olyan nagy különbség, ami miatt Supka Attila együttese jobban bizakodhatott volna.

Az első negyed óra ráadásul egyértelműen a liláknak sikerült jobban. Az Újpest sokkal lendületesebben kezdett és a helyzetek kialakításában is jobban állt – igaz érdemleges próbálkozásuk végül nem alakult ki. A túloldalon viszont 15 perc után egy hatalmas ziccert jegyezhettünk fel: Bumba tudta látványos mozdulatokkal átjátszani a védőket és már csak a kapus volt hátra, ám végül nem tudta lövéssel zárni az akciót. A Kisvárda viszont ezek után összekapta magát és a szünetig gyakorlatilag irányította is a játékot. Egyik csapat sem vállalt túl sok kockázatot, a középpályán járt a labda, nem túl nagy tempóban. Árulkodó az is, hogy az első játékrészben nem láthattunk kaput eltaláló lövést.

A fordulás után azonban minden megváltozott. A hazaiak rögtön egy jó lövéssel jelentkeztek, ami megadta az alaphangot a folytatáshoz. Az 54. percben azonban a fehér mezes hazaiak nehéz helyzetbe kerültek. Épp ellenfelük térfelén szövögették az akciójukat, amikor az Újpest egy gyors kontrával rukkolt elő. Beridze indult meg, Ene nem tudta megállítani, a grúz csatár pedig a párharc megnyerése után szép gólt szerzett. Ezzel a stabil védekezésre berendezkedő lila-fehérek helyzeti előnybe kerültek a játékot tekintve, a Kisvárdának pedig muszáj volt nagyobb nyomást helyeznie rájuk.

A Várda valóban nagyobb elánnal játszott, ám lehetőségük nem sok akadt. A vendégek szépen lezárták a kapu előtti területeket, így Pajovic kapuja nem forgott veszélyben. És mivel a támadásokban nem volt veszély, ez az izgalmakra is negatív hatással volt. A hajrára kissé leült a meccs (mondjuk addig sem volt extra az iram), ez pedig pontosan az újpestiek érdekeit szolgálta. Michael Oenning együttese gond nélkül lemenedzselte az utolsó perceket és összességében megérdemelten jutott tovább – elvégre ők éltek jobban a lehetőségeikkel.

A másik elődöntőre csütörtök este kerül sor: vagy az MTK, vagy a Fehérvár lesz majd az Újpest ellenfele.

Kisvárda – Újpest 0-1
G.: Beridze (54.)

A másik elődöntő:
2021. 04. 15. 18:30 MTK Budapest – MOL Fehérvár