Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Akár hároméves eltiltást kaphat Ibrahimovic – sajtóhír

Svéd sajtóbeszámolók szerint hatalmas bajba kerülhet a veterán kora ellenére klubcsapatában és a válogatottban is nagyszerűen teljesítő rutinos gólvágó…

A svéd Aftonbladet nevű lap szerint  a svéd válogatottba csattanósan visszatérő Zlatan Ibrahimovic 2018-ban egy cégen keresztül részesedést vásárolt a Bethard nevű fogadási vállalkozásban. Márpedig a labdarúgók a FIFA és az UEFA előírásai szerint ilyet nem tehetnek, vagy ha mégis, abban az esetben nem vehetnek részt a két szervezet égisze alá tartozó mérkőzéseken.

A lap felkeresése után a vállalkozás vezérigazgatója, Erik Skarp megerősítette Ibra szerepvállalását a cikkben, a játékos még a cég reklámjaiban is szerepelt. Állítólag a svéd szövetségnél is tisztában voltak a rutinos támadó befektetésével, mégis meghívták őt a válogatottba, hogy a FIFA égisze alatt megrendezésre kerülő világbajnoki selejtezőkön pályára lépjen.

A klubcsapatában a minap eltiltást kapó Ibrahimovic az AC Milan színeiben a tavaly januári visszatérése óta 35 bajnokin lépett pályára és 25 gólt lőtt, ezzel a Rossoneri színeiben összesen 130 tétmeccsen 84 találatot számlál, mivel korábban már 2010 és 2012 között is erősítette a klubot.

A svéd forrás szerint a FIFA-szabályzat értelmében Ibra a válogatottból hároméves eltiltásra számíthat, míg az UEFA szabályai nem ennyire egyértelműek, de a fogadási cégben való szerepvállalása az aktív játékosok körében tilos.