Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: hozta a kötelezőt a Fehérvár!

Az Újpest tegnapi döntőbe masírozását követően ma este a májusi mérkőzés másik résztvevőjének kilétére is fény derült. A Fehérvár idegenben volt kénytelen megméretni az MTK ellenében.

MOL Magyar Kupa – elődöntő

A tizenkétszeres kupagyőztes MTK idén már kétszer is legyőzte a Fehérvárt a bajnokság keretein belül. A fogadóirodáknál mégis inkább a jobb játékosanyaggal dolgozó székesfehérváriak voltak az esélyesebbek. A hazaiak győzelme háromszoros, míg a vendégeké kétszeres pénzt ért nagyjából.

Egyik gárda sincs csúcsformában, a borzalmas tavaszt produkáló „Vidi” még így is a harmadik helyen áll a tabellán. Az ötödik MTK újoncként ötödik, de lemaradni látszik az Európa-indulásról. A fővárosiak így a nemzetközi kupaindulásra csak úgy pályázhattak eséllyel, ha ma este legyűrik a Fehérvárt, és bejutnak a kupafináléba.

Méltó, az elődöntő fényéhez remekül illő küzdelmes első félidőt produkáltak a csapatok. Ugyan a szünetig nem úszkáltunk a gólhelyzetekben, de két gólnak örülhettünk. Az MTK teljesen megérdemelten szerzett vezetést. Somodi Bence kapus képzettségét igazolta fantasztikus kirúgásával, amely egy gyors kék-fehér kontrát eredményezett. Ennek végén a zseniális Schön Szabolcs talált be. A Dallas által leigazolt tehetség bámulatos mozgással hozta magát helyzetbe, és lőtt bomba gólt a zavarodott fehérvári védők lagymatag szorításában. A félidei hajrára fordulva azonban góllá érett a minimális vendég mezőnyfölény: Bolla Bendegúz egyenlített. A 21 éves jobbhátvéd pályafutása első gólját lőtte „Vidi” mezben.

A második félidőben hamar érkezett az újabb, immár vezetést jelentő fehérvári találat. Nemanja Nikolic talált be. A magyar válogatott támadó lelkesedését jól jellemzi, hogy kirobbanó örömmel szaladt a kispad felé ölelgetni a vezetőedzőt, Szabics Imrét.

A továbbiakban már nem esett több gól. A Fehérvár teljesen jogosan masírozott a kupadöntőbe.

MTK Budapest – MOL Fehérvár FC 1:2 (1:1)
G.: Schön (16.), ill. Bolla (38.), Nikolic (52.)

MOL Magyar Kupa döntő
2021.05.05. Szerda, 20:00; Puskás Aréna, TV: M4 Sport
MOL Fehérvár FC – Újpest