Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztáredző ülhet le a Bayern München kispadjára – sajtóhír

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében búcsúzó Bayern München háza táján már hetek óta téma az edzőkérdés után, mióta német sajtó kész tényként kezeli, hogy mostani trénere ősztől a német válogatott szövetségi kapitányaként folytatja…

 

A Sport Mediaset információi szerint a német válogatotthoz készülő Hans-Dieter Flick helyére a már régóta célpontként emlegetett, és a híreszteléseket saját maga is cáfoló Julian Nagelsmann mellett a bajorok részéről a szabadúszó Massimiliano Allegri is potenciális kiszemelt a Bayern München kispadjára a következő idénytől.

Az 53 esztendős olasz szakember 2019 nyarán öt év után távozott a Juventus kispadjáról, miután hiába nyert minden évben bajnoki címet az együttessel, a Bajnokok Ligája sorozatában vele is csak két elvesztett fináléig jutottak. Allegri azóta munkanélküli, kihagyott már több mint másfél szezont, és bár időről időre rendre felmerül a neve egy-egy csapatnál, még mindig nem kötelezte el magát sehova.

A korábbi híresztelések szerint Allegri legközelebb Angliában szeretne munkát vállalni, de többek közt a Paris Saint-Germain és a Real Madrid háza táján is szóba került a szerepvállalása az elmúlt időszakban, de az olasz sajtó szerint akár még a Juvéhez való visszatérése sem elképzelhetetlen.

Ugyanakkor a bajoroknál óvatosan kéne kezelni bármelyik külföldi edzőt is, emlékezhetünk Carlo Ancelotti vagy Niko Kovac példájára, akik ellen látványos bojkottot hirdetett a játékoskeret…