Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: egy kieső és egy feljutó már biztossá vált

A szombati játéknapon két hosszú ideje biztosnak tűnő kérdés talált megválaszolásra az angol futballban: megpecsételődött a PL-sereghajtó sorsa, és bebiztosította feljutását a másodosztály éllovasa…

Szombat esti vereségétől függetlenül eldőlt, hogy a Norwich City gárdája egy évvel a kiesése után azonnal visszatérhet a Premier League mezőnyébe, miután az angol másodosztályt (Championship) vezető “kanárik” előnye négy fordulóval a vége előtt 14 pontra rúgott a harmadik helyezett előtt. A Norwich nem tudott győzelemmel ünnepelni, mivel vezetése ellenére hazai környezetben a 17. perctől emberhátrányban játszva 3-1-es vereséget szenvedett a rájátszásért küzdő Bournemouth ellen. A friss feljutó soraiból Teemu Pukki 25 góllal emelkedett ki, míg az argentin szélső, Emiliano Buendía 13 gólt és 16 gólpasszt regisztrált eddig az idény folyamán. Utóbbi elmondta, hogy szombat délután a feljutás matematikai bebiztosítása idején a délutáni pihenőjét töltötte: “aludtam a 13:30-as mérkőzések alatt, amikor felébredtem, akkor vettem észre, hogy volt vagy húsz nem fogadott hívásom és egy csomó gratuláló üzenetem. Először nem nagyon tudtam hová tenni, hogy mi történt…” A két kulcsember megtartása kétségkívül kimondottan fontos lenne a Norwich számára jövőre az élvonalbeli tagság megőrzéséhez.

Ezzel együtt a szombat esti órákban eldőlt, hogy az élvonal tökutolsója, a Sheffield United kiesett a Premier League-ből, miután Willian José góljával 1-0-s vereséget szenvedett a Wolves ellen. A tavaly még az előkelő kilencedik helyen végző gárda a 2020-2021-es PL-szezon jelentős részét a sereghajtó pozícióban töltötte, hat fordulóval a vége előtt pedig 19 pont a lemaradása az utolsó bennmaradó helyhez képest, így már nincs esélye a megmenekülésre.

Az angol bajnokság állása

Az angol másodosztály állása