Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: nincs döntés a kérdőjeles helyszínekről

Egybehangzó beszámolók szerint az európai szövetség hétfő helyett a vasárnapi napban állapította meg a határidőt azon Eb-rendező helyszínek számára, melyek még nem tudtak a nézők jelenlétével való lebonyolításra tervet leadni…

Emlékezhetünk rá, hogy Budapest az elsők közt jelezte rendezési szándéka fenntartását a tavaly nyárról 2021-re halasztott Európa-bajnokságot illetően, és Róma esetében is megerősítették a módosított feltételek betartását.

Azonban három tervezett helyszín, München, Bilbao és Dublin továbbra sem tudott tervekkel előállni, miközben a spanyolok Bilbao lecserélését vették fontolóra.

A 12 ország közül kilenc rendező megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat. A magyar főváros mellett Szentpétervár, Baku, Amszterdam, Koppenhága, London, Bukarest, Glasgow és Róma is garantálni tudja, hogy legalább a stadion kapacitásának negyedét megtöltse emberekkel, ugyanakkor egyedüliként Magyarország jelezte, hogy száz százalékra is képes lehet optimális esetben.

Az eredeti tervek szerint Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár egy-egy stadionjában rendeznék meg az Európa-bajnokság mérkőzéseit. A 2019 novemberében átadott Puskás Arénában jelen állás szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítanának le.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.