Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Szuperliga tárgyalni akar az UEFA-val

Ahogyan arról beszámoltunk, múlt vasárnap este hivatalosan is megalapításra került az Európai Szuperliga, amelyet az UEFA finoman szólva sem néz jó szemmel, és hatalmas botrány alakult ki a hétfői napon…

A nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az Európai Szuperliga (ESL) 12 alapító klubja tárgyalásra hívta az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) vezetőségét, hogy megvitassák közösen megvitassák az új versenysorozat részleteit, és hogy az miképpen illeszthető a futball gazdasági rendszerébe.

“Nem arra törekszünk, hogy a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát lecseréljük, hanem hogy versenyezzünk azokkal, és hogy ezek mellett létezzünk” – olvasható a levélben.

Egyúttal a Szuperliga figyelmeztet arra, hogy jogi lépések történtek az új szervezet megvédése érdekében, egyúttal sürgős tárgyalásra hívja mindkét felett, hogy mielőbb megállapodás szülessen az egyes fennálló kérdésekről.

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Az UEFA elnöke kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.

Az új versenysorozat lebonyolításáról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.