Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angliában egyre nagyobb a feszültség a Szuperligát illetően!

Ahogyan az várható volt, az Európai Szuperliga-kezdeményezésben nem érintett klubok sorra véleményezik az úgynevezett ‘nagyok különválását’. Az angol Evertonnál például egy roppant lényegre törő és egyértelmű üzenetet fogalmaztak meg, hivatalos kommüniké formájában. 

Az Everton FC vezetősége az alábbi, hivatalos közleményben sokak álláspontját foglalta össze tökéletesen a Szuperligát illetően.

 

“Mély csalódottsággal vesszük tudomásul, hogy Angliából hat klub is támogatja a szakadár bajnokság létrehozását.

Hat klub, amely teljes mértékben a saját érdekeit nézi csupán!

Hat klub, amely rontja a bajnokságunk és a futball hírnevét!

Hat klub, amely nem tisztel egyetlen más egyesületet sem, így azokat sem, akikkel egy asztalhoz ülnek a premier League-ben!

Ez a hat klub magától értetődőnek tartja, hogy saját ligát hozzon létre, elárulva ezzel a futball iránt rajongókat!

Ezekben a nehéz időkben, egy nemzeti és nemzetközi krízis közepén a kluboknak egységbe kellene tömörülniük, együtt kellene dolgozniuk. Ehelyett egyes csapatok elszakadnának a futball piramisától, attól a piramistól, amely oly jól szolgálta őket.

Az említett piramisban az Everton minden klubot maximálisan tisztel, legyen szó a Leicester City-ről, az Accrington Stanley-ről, a Gillinghamről, a Lincoln City-ről, a Marecambról, a Southend United-ról, a Notts County-ról vagy bármelyik másik klubról. Az ilyen egyesületek a futball történelme során szurkolóik életét tették szebbé, gazdagították.

Az önjelölt ‘szuper hatok’ a saját szurkolóikra sem gondolva, elszakítva őket a szeretett futballtól, készek felrúgni az eddigi működő struktúrákat.

A hatás után, a visszahatás következik, amely jelen esetben érthető, és úgy gondoljuk, hogy teljesen helytálló véleményeket tartalmaz, amelyeket meg kell hallgatni!

A ‘hatok’ arroganciáját sehol sem akarják a futballvilágban, ahol elzárkózunk azoktól, akik kidogozták a saját maguk tervét.

Az Everton, és a klubbal kapcsolatban állók nevében tisztelettel kérjük, hogy azonnal vonják vissza az ötletüket, azonnal záruljanak le a zárt körű találkozók és tárgyalások, azok az események, amelyek szeretett futballunkat a bizalom szempontjából soha nem látott mélységekbe taszították.

Végezetül arra kérjük az érintett hat klub tulajdonosát, ügyvezetőjét, vezetőségét, hogy emlékezzenek arra, hogy a kitüntetett helyzetüket mennyi mindennek és mindenkinek köszönhetik! Nem csupán saját maguk irányába, hanem az egyetemes futballvilág felé is komoly felelősséggel tartoznak.

Arra kérjük őket, fontolják meg, hogy milyen örökséget is akarnak hátrahagyni maguk után!”

 

Angliában egyébként óriási a felháborodás a Szuperliga ellen, például már Boris Johnson miniszterelnök is nyilatkozott a kezdeményezést elutasítván.