Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Kiütéses győzelmet aratott a Zalaegerszeg a kiesési rangadón!

A labdarúgó NB I 30. fordulója egy kiesési rangadóval kezdődött a Zalaegerszeg és a Budafok között. A zalaiak az első játékrészben kétgólos előnybe kerültek, amihez a második félidőben még 3 gólt hozzátettek. Ezzel a győzelemmel minden bizonnyal eldőlt, hogy a ZTE jövőre is az élvonal tagja lesz.

 

 

Jó előjelekkel várhatta a ZTE elleni mérkőzést a Budafok, hiszen a szezonbeli két összecsapásukat egyaránt megnyerték a zalaiakkal szemben. A találkozót viszont jóval aktívabban és agresszívabban kezdte Waltner Róbert együttese, de a mérkőzés első felében a helyzeteket inkább a Budafok alakította ki, igaz ezek többnyire veszélytelenek voltak. A zalaiak a félidő második felétől nagyobb fölénybe kerültek, aminek meg is lett az eredménye. Az áttörés a 35. percben jött el, amikor Nikolics szabálytalansága után büntetőhöz jutottak a hazaiak. A tizenegyest Koszta magabiztosan értékesítette, 1-0! 2 minutummal később újabb gólnak örülhetett Koszta, miután a 16-os vonaláról megeresztett lövése egy megpattanás után a hálóban kötött ki, 2-0! A második félidőben mindent megpróbált a Budafok, hiszen Csizmadia hármat cserélt a játékrész elején. A változtatások azonban nem hozták meg a kívánt hatást, sőt a ZTE szerezte meg a harmadik gólját, eldöntve ezzel a találkozó sorsát. Az 57. percben Szánthó Regő beadása kicsit lecsúszott, de olyan jól, hogy végül a kapuban kötött ki, 3-0! 10 perccel később tovább nőtt a különbség. Egy szép összjátékot követően Favorov lőtt gyönyörű gólt, 4-0! A 89. percben a csereként beálló Futács is betalált Tajti passzából, ezzel beállítva a kiütéses végeredményt, 5-0! Ezzel a sikerével a ZTE 6 pontos előnyre tett szert a kieső helyen álló Budafok ellen, 3 fordulóval a bajnokság vége előtt.

Zalaegerszeg – Budafok 5-0 (2-0)
Helyszín:
ZTE Aréna Vezette: Bogár Gergő
Gólszerzők: Koszta (35. – büntető, 37.), Szánthó (57.), Favorov (67.), Futács (90.)  ill. –
Sárga lapok: Zimonyi (21.), Koszta (42.), Favorov (51.) ill. Zeke (18.), Nikolics (35.), Filkor (36.), Jagodics (55.), Oláh (69.)
Kiállítás: -ill.-

 

A 30. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Zalaegerszeg 5–0 Budafok
20:00 Ferencváros – Újpest (Tv: M4 Sport)

Szerda:
15:15 MTK – Kisvárda (Tv: M4 Sport)
17:30 DVTK – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
20:00 Mezőkövesd – MOL Fehérvár (Tv: M4 Sport)
20:15 Paks – Honvéd

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: