Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A klubok csapatkapitányai a Szuperliga miatt válságértekezletet tartanak!

A Szuperliga-kezdeményezésre reagálva  Premier League csapatkapitányait válságértekezletre hívta össze Jordan Henderson, a Liverpool kapitánya.

A The Athletic beszámolói szerint a Henderson által hirdetett gyűlés a szó szoros értelmében válságértekezlet, kifejezvén, hogy a Szuperligában érintett klubok (Man. United, Man. City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Chelsea) játékosai sem támogatják a különálló bajnokság létrejöttét.

A szerdára kitűzött válságértekezlet egyébként szimbolikus jelentőségű is, hiszen először találkoznak majd a Szuperligában érintett és nem érintett klubok képviselői.

Érdekesség, hogy a Liverpool csapatkapitánya komoly felelősséggel viseltetik tisztsége iránt, hiszen a koronavírus-járványra való lehető legjobb reakció megtalálása érdekében már korábban is összehívta a csapatkapitányokat, hogy közös álláspontot képviselhessenek.

Mint azt nemrég mi is megfogalmaztuk, Angliában egyébként igen feszült a helyzet a Szuperliga-bejelentését követően. A ‘szakadár ligában’ nem érintett 14 Premier League csapat például kedd délután tart közös értekezletet.
Mindeközben a The Athletic beszámolója szerint Boris Jonhson miniszterelnök kommentje után egyre valószínűbb, hogy a kormány is kész fellépni a Szuperliga ellen. Ahogyan a The Athletic fogalmaz, már most felmerült, hogy megtagadnák a munkavállalási vízumot a Szuperliga meccsek napjain a játékosoktól; vagy éppen bojkottálnák a szigetországba tervezett meccsek megrendezését azáltal, hogy a rendőrség számára megtiltanák a mérkőzések biztosítását.