Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid megegyezett a Bayern távozójával – sajtóhír

Megbízható nemzetközi források szerint megszületett a megegyezés a Bayern München csapatától távozó hátvéd ügyében, aki a Real Madrid együttesében folytatja pályafutását…

A Sky Sport forrásai szerint a Bayern München csapatától távozó David Alaba szabadon igazolhatóként ötéves szerződést fog aláírni a Real Madrid csapatával. Az egyezség megszületett, a megállapodást várhatóan heteken belül meg fogják kötni.

Alaba 2008-ban került a Bayern utánpótlásához, és fokozatosan nőtte ki magát a csapat alapemberévé, azonban az elmúlt idényben hiába szerepelt 42 tétmérkőzésen, a csapatot sújtó sérülések miatt többnyire az általa kevésbé kedvelt belső védő poszton kellett helytállnia. Ez idő alatt a fiatal kanadai Alphonso Davies kirobbanthatatlanná vált Alaba első számú posztjáról, a balhátvéd pozíciójából, sokak szerint ez vezetett végül ahhoz, hogy elhagyja a klubot.

Alaba a több mint egy évtized alatt 427 mérkőzésen védő létére 33 gólt és 53 előkészítést regisztrált a bajoroknál.

Korábban ugyan állítólag angol és olasz csapatok is érdeklődtek a játékos szolgálatai iránt, ügynöke korábbi kijelentése után egyértelműnek tűnik, hogy csak a La Liga két óriás lehet versenyben érte, és mivel a Barcelona a közelmúltban kiszállt az érte folyó versengésből, a Real Madrid tűnik a végső befutónak érte.