Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Az UEFA-nak csak a pénz számít…”

A tiszavirágéletű Európai Szuperliga bukása után sokan szidják vagy éppen kárörvendenek a próbálkozás kapcsán, ugyanakkor a korábban sokat bírált UEFA-nak is szembe kell most nézni a kritikákkal…

Azok után, hogy a minap Gerard Piqué megosztott egy üzenetet az Európai Szuperliga (ESL) bukását ünnepelve, a Barcelona csapatának holland vezetőedzője, Ronald Koeman is kapott az alkalmon, és kifejezte véleményét, hogy az “ellenszervezet” bukása ellenére az UEFA sem annyira frankó:

“Abszolút nem akarok sokat beszélni erről a témáról, de egyetértek Piquével. Sokat beszélnek a Szuperligáról, a Bajnokok Ligájáról, ám az UEFA cseppet sem törődik a labdarúgókkal, akik rengeteg meccset játszanak. Csak a pénz számít nekik. Nézzék meg a versenynaptárt, holnap este 22 órakor játszunk…”

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Az UEFA elnöke már hétfőn kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.