Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nehéz mérkőzésen aratott fontos győzelmet a Barcelona – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 31. fordulóját rendezték hét közben, amelynek utolsó találkozóján a bajnoki címért küzdő Barcelona fogadta a Getafe gárdáját.

A találkozó eleje Lionel Messiről szólt, az argentin ugyanis előbb kis híján egy óriási gólt rúgott, azonban lövése a kapufáról a gólvonalra pattant. Nem sokkal később viszont megszerzi a vezetést, Busquets gyönyörű kiugratását értékesítette a támadó a 8. percben (1-0). Alig négy minutummal később viszont egyenlíteni tud a vendég együttes, a baloldalon építettek fel egy támadást, aminek a végén Cucurella centerezett és Ángel tessékelte hatalmas szerencsével és Lenglet közreműködésével a kapuba, aki így öngólt vét (1-1). A találkozón ezt követően jött talán az év legnevetségesebb gólja, Chakla és Soria nem értették meg egymást, így előbbi elképesztő öngólt hozott össze (2-1). A 33. percben pedig kettőre növeli előnyét a katalán együttes, egy visszafejelt labdát lőtt el jobbal kapásból Messi, ami a kapufáról kipattant, de az argentin volt a leggyorsabb, aki lereagálta, ennek következtében megszerzi második gólját a mérkőzésen (3-1). A Barca így nyugodt előnnyel mehetett pihenőre.

A második félidő már kevésbé volt izgalmas, a csereként beállt Ronald Araújo vállalta a főszerepet. Előbb összehozott egy büntetőt a 69. percben, amelyet a szintén csereként beálló Enes Unal értékesített (3-2). Majd a találkozó hajrájában Lionel Messi szögletére érkezett kiválóan és bombagólt fejel a 86. percben Araújo, ezzel eldöntve a mérkőzést (4-2). A hosszabbításban még a katalánok is tizenegyeshez jutottak, amit Griezmann vállalt el és értékesítette is azt (5-2). A Barcelona ezzel feljött a harmadik helyre, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a két madridi sztárcsapat, míg a Getafe csak a 15. és még aggódhat a kiesés miatt.

Barcelona – Getafe 5-2 (3-1)
Játékvezető: J. Vazquez, Helyszín: Camp Nou (Barcelona)
Gólszerzők: L. Messi (8. 33.), Chakla (28. – öngól), R. Araújo (86.), Griezmann (90+3. – büntetőből) ill. C. Lenglet (12. – öngól), E. Unal (69. – büntetőből)

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza (Umtiti 75.), Piqué (Araújo 46.), Lenglet (Moriba 46.) – Roberto (Trincao 64.), Busquets De Jong, Pedri, Alba – Griezmann, Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman

Getafe: Soria – Iglesias, Dakonam, Chakla, Chema (Josete 76.) – Suárez, Maksimovic (Arrambari 46.), Alena (Abdulai 46.), Kubo, Cucurella (Akurugu 46.) – Ángel (Unal 63.). Vezetőedző: Joseph Bordalás

A 31. forduló további eredményei:
Szerda:
Levante – Sevilla 0-1
Osasuna – Valencia 3-1
Real Betis – Athletic Club 0-0
Alaves – Villarreal 2-1
Elche – Valladolid 1-1
Cadiz – Real Madrid 0-3

Csütörtök:
Atletico Madrid – Huesca 2-0
Granada – Eibar 4-1
Real Sociedad – Celta Vigo 2-1

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: