Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: csak egy pontot mentett meg emberelőnyben a Roma – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétközi, 32. fordulójából két mérkőzés maradt a csütörtöki játéknapra, ebből a kora esti órákban az AS Roma és az Atalanta mérte össze tudását egymással…

 

Nagy csatában az AS Roma és az Atalanta kora esti rangadója 1-1-es döntetlennel zárult. A papírformának megfelelően az esélyesebb bergamóiak az első percektől fogva domináltak a megtizedelt “farkasokkal” szemben. Bár a hazaiak valmvel többet birtokolták a játékszert, a meccset a vendégek irányították ritmusváltásaikkal, ellentámadásaikkal. Több ígéretes lehetőség után az első félóra végéhez közeledve Gosens bal oldali bejátszásából a legutóbb a Juventus ellen a hajrában győztes gólt szerző Ruslan Malinovsky bombázott kapásból védhetetlenül a léc alá. Pau López több szép védést mutatott be, a bombaformában játszó ukrán középpályás löketével szemben azonban esélye sem lehetett.

Tehát a szünetben 1-0-ra vezetett a Nerazzurri, és a folytatásban sem történt jelentős változás, és több lehetősége akadt az Atalantának a második gól megszerzésére, melyek azonban rendre kimaradtak. A második játékrész derekánál viszont jött a fordulat, Gosens a második sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott, tíz emberrel maradtak az aktívabb vendégek. Néhány perc alatt gólra váltotta emberelőnyét a fővárosi alakulat, a korábban az Atalantában is megforduló Bryan Cristante jó 25 méterről megeresztett átlövése kötött ki Gollini kapujában. Újabb pár minutummal később a vezetést is megszerezhette volna a Roma, Dzeko nagy helyzeténél azonban a kapus bravúrral hárított. Bár a házigazda nagyon igyekezett a győzelemért, újabb találatot képtelen volt bevinni, így csak egy pontot szerzett, ráadásul Roger Ibanez kiállítása miatt ők is tíz emberrel fejezték be a találkozót.

A hetedik helyezett Giallorossi az egy ponttal nem került közelebb a nemzetközi kupás helyekhez, míg az Atalanta elszalasztotta a nagy lehetőséget, hogy feljöjjön a második helyre.

AS Roma – Atalanta  1-1 (0-1)
Gólszerzők: Cristante (75.), ill. Malinovsky (26.)
Kiállítva: Ibanez (90+4.), ill. Gosens (69.)

 

A 32. forduló mérkőzései

Kedd:
Hellas Verona – Fiorentina 1-2

Szerda:
AC Milan – Sassuolo 1-2
Bologna – Torino 1-1
Juventus – Parma 3-1
Spezia – Inter 1-1
Crotone – Sampdoria 0-1
Genoa – Benevento 2-2
Udinese – Cagliari 0-1

Csütörtök:
AS Roma – Atalanta 1-1
20:45 Napoli – Lazio (tv: Digi Sport1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye