Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb magyar játékos kerülhet az MLS-be

Azt követően, hogy Schön Szabolcs hivatalosan is a Dallas játékosa lett, hamarosan lehet még egy honfitársunk igazol az észak-amerikai ligába.

Ugyan a Budapest Honvéd nem fut jó szezont, a kispesti gárda játékoskerete alapján inkább a nemzetközi kupa-indulásért kellene küzdeniük, ennek ellenére a kiesés elkerülése a célja a gárdának. A csapattal ellentétben Gazdag Dánielnek kiváló szezonja van.
A 25 éves középpályás összesen 29 meccsen lépett pályára a Honvédban és 18 gólt szerzett, sőt a válogatottban is megszerezte élete első gólját.

Nem csoda, hogy felfigyeltek rá külföldön is. Sajtóinformációk szerint az MLS-ben szereplő Philadelphia Union nézte ki magának a nyíregyházai születésű játékost. Az amerikai csapat, akár kiváló ugródeszkaként is szolgálhatna, hiszen a Red Bull Salzburg télen innen pótolta Szoboszlai Dominikot.
Bármi is lesz az üzletből, Gazdag biztosan megvárja az átigazolással, míg a Honvéddal kiharcolják a bennmaradást.

Gazdag lehetne a harmadik magyar légiós a ligában, Sallói Dániel (Sporting Kansas City) és Schön Szabolcs (Dallas) után, de emlékezhetünk korábban sikeres tudott lenni a bajnokságban Nikolics Nemanja (Chicago Fire), aki gólkirályi címet szerzett, illetve Németh Krisztián (New England Revolution, Sporting Kansas City, Columbus Crew), aki bajnoki címet szerzett az előző szezonban, de mellettük Baráth Botond (Sporting Kansas City) is megfordult a bajnokságban.

Az MLS küzdelmei az előző hétvégén kezdődtek el, az Union egy 0-0-ás döntetlennel kezdett, a címvédő Columbus Crew-val szemben.