Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elnézést kért a Szuperliga főtámogatója

Az Európai Szuperliga (ESL) tiszavirágéletű kísérlete után a klubvezetők sorra bánják meg tettüket és kérnek elnézést a nagy nyilvánosság előtt, most pedig az új szervezett potenciális főtámogatója is közölte álláspontját…

Az Európai Szuperligát (ESL) támogató JP Morgan pénzintézet közleményben sajnálatát fejezte ki a sorozat elindítása miatt. A szurkolók, politikusok és a futballszakma széles körű elutasítása miatt rövid idő alatt “készenléti állapotba”visszasorolt projektet az amerikai cég 3.5 milliárd euróval támogatta. Ebből az összegből szándékozták finanszírozni az alapító klubok infrastrukturális fejlesztéseit, valamint a helyreállást a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásaiból.

“Egyértelműen tévesen ítéltük meg a nagyközönség álláspontját és azt, hogyan hatott volna ez a jövőre nézve. Tanultunk az esetből.”

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Az UEFA elnöke már hétfőn kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.

Noha a szerveződésből a csapatok nagy része kilépett, többen még ezt nem közölték hivatalos formában, egyesek szerint továbbra sem kizárt, hogy az érintettek súlyos büntetésekkel, akár kizárással nézhetnek szembe.