Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megállapodott a Lazio a brazil tehetséggel – sajtóhír

A minap a Manchester City már igazolt egy brazil tehetséget, a legfrissebb beszámolók szerint pedig az ország másik legnagyobb otthon játszó ígérete is csapatot talált magának…

 

A Sportitalia aktuális információi szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio együttese minden részletben megegyezett a Libertadores-kupa-döntős Santos csapatával a több európai élcsapat által kiszemelt 19 éves támadó, Kaio Jorge leigazolását illetően. A forrás úgy tudja, a római egylet 8+4 millió eurót fizet a hatalmas tehetsége miatt hazájában Neymarhoz hasonlított futballistáért.

A 2002-es születésű támadó tízéves korától kezdve az annak idején Pelét is foglalkoztató klub akadémiáján nevelkedett, edzői a kezdetektől fogva hatalmas jövőt jósoltak neki. A felnőttek között 2018 szeptemberében debütált 16 esztendősen, az országos bajnokság valaha volt kilencedik legfiatalabb játékosaként. Ugyan az előző kettő bajnoki idényben is pályára lépett epizódszereplőként, az első igazi szezonja a 2020-as kiírás volt a felnőttek között, mely során 28 bajnokin négy gólt lőtt, míg a Libertadores-kupa döntőjéig való menetelés során 12 fellépés alatt ötször volt eredményes.

A csatártehetség 2017-ben három meccsen négy gólt szerzett az U15-ös dél-amerikai bajnokságon, majd a 2019-es U17-es világbajnokságon öt találatával a torna bronzcipőse lett.