Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: a hajrában dőlt el a finálé – videóval

A Libertadores-kupa 2020-as kiírásának döntőjét két brazil csapat vívta egymással szombat este a Maracana Stadionban, a finálé pedig rendkívüli izgalmak közepette dőlt el…

 

Az előzetesen egy hajszállal esélyesebbnek tartott Palmeiras csapata egy hajrábeli találattal 1-0-ra felülmúlta a Santos gárdáját a Libertadores-kupa döntőjében. Jó ideig mindkét csapat előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, és bár volt esély a gólszerzésre, a védelmek és az érintett kapusok magabiztosan tették a dolgukat. Igazi döntőhöz méltó összecsapáson, inkább a küzdelem, mintsem a játék szépsége dominált, különösen a második félidő hordozott magában kevés értékelhető lehetőséget. A hajrá perceiben egyre inkább fokozódtak az indulatok, és több kisebb-nagyobb csetepaté miatt állt meg a játék, így a játékvezető a rendes játékidő végén még jó darabig engedte a küzdelmet. Ezalatt pedig közben eldőlt a kupa sorsa, hiszen a 99. percben Roni jobb oldali beadását a frissen becserélt Breno Lopes védhetetlenül fejelte a felső sarokba a dermedt John kapus felett. A legvégén a Santos már képtelen volt felállni a padlóról, az egyenlítés elmaradt, a São Paulo környéki házi döntőt a zöld-fehérek nyerték.

A Palmeiras 1999 után története során második alkalommal hódította el a Libertadores-kupát, a korábbi háromszoros győztes Santos pedig ezúttal be kellett, hogy érje egy elveszített döntővel.

A mindent eldöntő találatot fejelő Breno Lopes igazi perember, a brazil bajnokság aktuális szezonjában is csupán egyetlen gólt szerzett, a Libertadores-kupabeli valaha volt első találatát pedig a legjobbkor szerezte. A 25 éves középpályás a 2020-as szezon előtt igazolt a Palmeirashoz, korábban alacsonyabb osztályú csapatokat erősített.

Palmeiras – Santos 1-0 (0-0)
Gólszerző: Breno Lopes (90+9.), ill.

 

Negyeddöntők

Grémio (brazil) – Santos (brazil) 1-1 és 1-4
Racing Club (argentin) – Boca Juniors (argentin) 1-0 és 0-2
River Plate (argentin) – Nacional (uruguayi) 2-0 és 6-2
Libertad (paraguayi) – Palmeiras (brazil) 1-1 és 0-3

Elődöntők

Boca Juniors – Santos 0-0 és 0-3
River Plate – Palmeiras 0-3 és 2-0

Döntő

Palmeiras – Santos 1-0

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!