Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így búcsúzott edzője a Bayern Münchentől

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Bayern München csapatának kispadjáról az elengedését kérte a vezetőedző, melyet a bajorok bár eleinte nem igazán támogattak, végül a keddi napon bejelentették a Lipcsétől érkező új edzőjüket

A Bayern München csapatától szűk két év után búcsúzik Hans-Dieter Flick, aki a várakozások szerint az Európa-bajnokság végeztével a német válogatott irányítását veszi át Joachim Löw távozását követően. A bajorok mestere a következő sorokkal búcsúzott eddigi kenyéradójától:

“Az elmúlt két év feledhetetlen lesz nekem. Nagyon élveztem mindent, a győzelmeket, a címeket, a napi munkát a pálya szélén. kiemelkedő időszak volt. A siker csak együtt érhető el. Egy edző semmi a csapata nélkül, és szerencsém volt, hogy igazán fantasztikus játékosokkal és egy remek edzői stábbal dolgozhattam együtt, akikkel nagyszerű dolgokat vihettünk véghez. Köszönöm, srácok!

Külön köszönettel tartozom Herbert Hainer elnöknek, Karl-Heinz Rummeniggének, Oliver Kahnnak és Hasan Salihamidzicnak, az igazgatósági tanács minden tagjának, akik lehetőséget adtak nekem, hogy ezt a nagyszerű csapatot edzhessem. Egy dolgot bánok csak: hogy nem ünnepelhettük a sikereinket együtt a szurkolókkal. Minden egyes meccsen hiányoltam őket. A legjobbakat kívánom a Bayern-családnak, és nem üres frázis, amikor azt mondom: óriási megtiszteltetés volt nekem itt lenni!”

A bajorok másfél évvel ezelőtt kinevezett Flick a tavalyi szezon során elképesztő menetelést vitt véghez a Bayern csapatával, amely a Bundesliga és a DFB-kupa mellett a Bajnokok Ligáját is besöpörte. Ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként a 2019-2020-as idényben százszázalékos teljesítménnyel hódította el a trófeát, minden mérkőzését megnyerve.