Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Coutinho visszatérhet Liverpoolba – sajtóhír

Szigetországi lapértesülések szerint akár már ezen a nyáron véget érhet a szebb napokat is látott brazil karmester katalán kitérője, és visszatérhet a megszokott közegbe, csak éppen egy másik csapathoz…

 

Angol sajtóinformációk szerint az Everton csapata szeretné nyáron megszerezni a Barcelona együttesétől a létszámfelettivé váló Philippe Coutinhót, akinek eladására a katalánok nyitottak lehetnek.

Coutinho az idei szezonban csupán 14 mérkőzésen tudott pályára lépni, mivel ősszel izomsérülésből kifolyólag egy hónapig harcképtelen volt. Decemberben kezdett el újra egyre több lehetőséghez jutni, ám képtelen volt túl sokáig egészséges maradni, és a játékban is adós maradt az eredményes teljesítménnyel. Az idény eddig eltelt szakaszában mindössze két találat és három előkészítés fűződött a nevéhez, múlt év végi sérülése óta pár hete már harmadik alkalommal operálták meg.

A 28 éves brazil zsugás 2018 januárjában mintegy 105 millió font ellenében szerződött a Barcához a Liverpool csapatától, melyben öt és fél idény alatt 201 tétmérkőzésen 54 találatot szerzett. Meglehetősen furcsa lenne őt a “vörösöknél” eltöltött időszakot követően éppen a városi rivális mezében viszont látni Angliában.

Öröm az ürömben, hogy Coutinho kevesebb mérkőzésszáma miatt a Barcának nem kell további pénzösszeget fizetnie a játékosért a Liverpoolnak egy korábbi megállapodás értelmében.