Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: Haaland távozása biztos, ha…

Miközben a Borussia Dortmund távolról sem tartozik a futballvilág krémjéhez, addig a klub norvég támadója a csúcsjátékosok kategóriájába úszott be. Erling Braut Haaland az Eurosport értesülése szerint nagyon egyszerű feltétellel maradna csak a német együttesnél.

Az Eurosport németországi forrásokra hivatkozva írta meg, hogy Erling Haaland sorsa nagyon is kétséges Dortmundban. A világ egyik legkeresettebb játékosa csak akkor maradna a Signal Iduna Parkban, ha a Borussia a Bajnokok Ligája következő idényére is kvalifikálja magát. Ez egyelőre erősen kétséges, lévén nincsenek ott a Bundesliga első négy helyezettje között. A dortmundiak csak az ötödikek, és a következő három fordulóban kellene megelőzniük a Wolfsburgot vagy a Frankfurtot.

Állítólag egyébként sem tervezi kitölteni 2024-ig érvényes szerződését, de még egy évet hajlandó lenne maradni, ha indulhatnak a BL következő kiírásában. Igaz, a Dortmund 150 millió eurót követelne a 20 éves csatárért, amely összeget aligha tudná túl sok klub kifizetni.

Haaland a mostani szezonban harmincnyolc tétmeccsen játszott a Dortmundban. A mérlege pedig egészen döbbenetes: harminchét gól és tizenegy gólpassz.