Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet nevelőegyesületéhez a magyar válogatott játékos

Sajtóinformációk szerint újra Magyarországon folytathatja a pályafutását, Vida Máté.

A 25 éves középpályás 2018 óta játszik a DAC-ban, ahol alapembernek számított 2020-as sérüléséig. Vida 2020 júniusában elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, amely sérülésből azóta sem tudott visszatérni.

Ennek ellenére a hírek szerint, korábbi klubja, a Vasas szívesen leszerződtetné. A játékos szerződése most nyáron fog lejárni a szlovák csapattal, így ingyen térhet vissza az angyalföldiekhez.

A játékos szerződtetésére nagy valószínűséggel csak akkor kerül sor, ha a Vasas feljut az NB I-be, amire viszont nagy esélye van a fővárosi csapatnak. Négy fordulóval a vége előtt egy pont előnnyel vezetik a bajnokságot, a második helyezett DVSC előtt és öt pont az előnyük, a már nem feljutó helyen álló Gyirmóttal szemben.

Vida Máté 2015-ben mutatkozott be az NB I-ben a Vasas mezében és rögtön első szezonjától kezdve alapembernek számított, összesen 85 NB I-es mérkőzése van. A DAC-ban is alapember volt, ahol első két szezonjában 52 bajnokin lépett pályára, sőt 7 El-selejtező mérkőzésen is pályára lépett.
2016-ban egy Elefántcsontpart elleni barátságos találkozón a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, azóta még 5 szereplése van a nemzeti csapatban.

Az NB II állása