Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane-t Benzema válogatottságáról kérdezték

Miközben az elmúlt évtizedek egyik legalúlértékeltebb játékosaként ismét a Real Madrid hőse lett, Karim Benzema továbbra is tétlenül kénytelen sóvárogni a francia válogatott után.

Karim Benzema tegnap este, a Chelsea elleni Bajnokok Ligája elődöntő odavágóján a 71. gólját szerezte az európai klubsorozatban. Ezzel egyrészt utolérte a madridi klublegendát, Raúl González Blancot, illetve immár a negyedik helyen áll az örökranglistán.

A Realt 2009-től erősítő Benzema utoljára 2015-ben szerepelhetett a válogatottban, ám alighanem akkor még nem tudta, hogy az örmények elleni duplája lesz a búcsúja a francia meztől. Közéleti botrányai miatt ugyanis a Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hajlandó számolni a történelem egyik leggólerősebb támadójával.

Természetesen a sajtó időről időre bedobja a témát, hogy mi lenne, ha Benzema visszatérhetne a francia nemzeti csapatba. Tegnap este, a Chelsea elleni döntetlen után Zinedine Zidane-t is megkérdezték ezzel kapcsolatban:

„Ez egy különleges sorozat. Benzema nagyon erős játékos, és nem csak az általa szerzett gólok miatt. Remek futballista. Amikor lejött a pályáról, elmondtam neki néhány személyes dolgot. A válogatottról már sokszor beszéltünk, de pillanatnyilag ugyanaz a helyzet.”

– nyilatkozta a Real Madrid vezetőedzője.