Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Fehérvár elrontotta Kanta búcsúját

Karrierje utolsó hazai mérkőzésére készült Kanta József, aki 37 évesen vonul vissza a labdarúgástól. A 37 éves játékos egész karrierje alatt az MTK-t szolgálta és 427 mérkőzésen lépett pályára. Az MTK-nak a szép búcsú volt a célja, de a Fehérvárnak komoly tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a fehérváriak még mindig nem biztosították be a jövő évi nemzetközi kupa indulást.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét gárdának akadtak helyzetei, sőt Kanta majdnem kiosztotta karrierje 123. gólpasszát is, de Perkovic mellé fejelte a beadását.
A vezetést a vendég csapat szerezte meg, Nikolics Nemanja les(gyanús) góljával a 18. percben 0-1!
A 19. percben egy olyan jelenetet láthatunk, ami nagyon kevés játékos karrierjében adatik meg. Kanta Józsefet lecserélte Michael Boris, az időpont is szimbolikus volt (Kanta mezszáma a 19-es) és a két csapat játékosai sorfalat álltak a levonuló legendának.
A folytatásban sem tört meg a meccsre jellemző lendület, sőt helyzeteket is láthattunk, de gól már nem született az első félidőben. A 66. percben még nehezebb helyzetbe került a fővárosi csapat, mivel Herrera megkapta a második sárga lapját, így Erdős József kiállította.
A 75. percben a csereként beálló Zivzivadze megszerezte a Fehérvár második gólját 0-2! A grúz támadó egy perccel korábban lépett pályára és az első gólt szerző Nikolicsot váltotta, Szabics Imre remek érzékkel cserélt.
Ezután sem állt le a Fehérvár, a 82. percben Houri gyönyörű szabadrúgásgóljával módosult az eredmény 0-3-ra!
A 89. percben az MTK megszerezte a becsületgólját, egy kapu előtti kavarodás után Ferreira szerzett gólt 1-3!

Ezzel a győzelemmel megerősítette harmadik helyét a MOL Fehérvár, és amennyiben holnap a Puskás Akadémia legyőzi a Paksot, akkor matematikailag is biztossá válik a Fehérvár nemzetközi kupa indulása.

MTK Budapest – MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1)
Helyszín: Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Vezette: Erdős J.
Gólszerzők: Ferreira (89) ill. Nikolics (18.), Zivzivadze (75.), Houri (82.)
Kiállítva: Herrera (66.) ill.

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye