Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: simán győzte le az Arsenal a Newcastle-t – videóval

Az angol bajnokság 34. fordulójában az Arsenal a Newcastle otthonába látogatott, és egy döntetlen és egy vereség után végre nagyon simán nyerni tudott, amivel sikerült egy kicsit előre ugraniuk a tabellán. 

Az Arsenal már nagyon hamar, az 5. percben megszerezte a vezetést az Arsenal, amikor Elneny vágott be a sarokba egy kipattanót. Az egész első félidőben hatalmas fölényben játszott az Arsenal. A 29. percben egy nagyon jó passzt kapott Xhaka a tizenhatoson, amit azonnal kapura is küldött, de Dubravka valahogy bravúrral védeni tudott. Az ezt követő szöglet után Elneny ugrott fel fejelni, de a védelem a helyzet magaslatán állt és tisztázni tudtak előle. A 45. percben még azért volt egy helyzete a Newcastle-nek is, amikor egy szöglet után Almiron érkezett a kapu előterében, de a fejes kicsit félrecsúszott, a kapu fölé ment.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, az Arsenal továbbra is dominált. A 66. percben ráadásul a második góljukat is megszerezték a londoniak, amikor Martinelli lőtte be a labdát épp Aubameyang elé, aki szépen lőtte be a játékszert a hálóba. A 68. percben Calum Chambers puskázott el hatalmas helyzetet, amikor egy beadás után erős fejese a kapu jobb oldala mellett ment el. A 71. percben Bellerin futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövést. A 80. percben még volt a hazaiaknak is egy kisebb helyzete, ekkor Schar lövésébe lépett bele egy védő az utolsó pillanatban. A 90. percben még Schart azonnali pirossal kiállították a Martinelli elleni szabálytalansága miatt, így a Newcastle emberhátrányban fejezte be a találkozót. Az Arsenal végül a végéig kihúzta kapott nélkül, és megnyerte a mérkőzést.

Newcastle – Arsenal 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Elneny (5.), Aubameyang (66.)
Sárga lap: Almiron (31.) ill. Xhaka (20.)
Kiállítás: Schar (90.) ill. –

A forduló eddigi eredményei és további menetrendje:

Péntek:
Southampton – Leicester City 1-1

Szombat:
Crystal Palace – Manchester City 0-2
Brighton – Leeds 2-0
Chelsea – Fulham 2-0
Everton – Aston Villa 1-2

Vasárnap:
Newcastle – Arsenal 0-2
17:30: Manchester United – Liverpool (tv: Spíler1)
20:15: Tottenham – Sheffield (tv: Digi Sport1)

Hétfő:
19:00: West Brom – Wolverhampton
21:15: Burnley – West Ham

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: