Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: nyert a Liverpool, így még van esélyük a Bajnokok Ligája indulásra – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójának szombat esti mérkőzésén a még a Bajnokok Ligájáért küzdő utolsó szalmaszálba kapaszkodó Liverpool a tét nélkül futballozó Southamptont fogadta.


A Liverpool ismét folytatta a pocsék helyzetkihasználását, ugyanis az első bő fél órában többen is elpuskázták lehetőségeiket. Sem Salah, sem Mané, sem Jota és Wijnaldum sem tudott betalálni az előtte adódó gólszerzési esélyével. Ám a 31. percben megtört a jég és Mohamed Salah átadásából Sadio Mané megtudta szerezni a vezetést (1-0). A maradék negyed órában a hazaiak már nem tudtak több esélyt kidolgozni, míg a vendégek Redmond révén kis híján kiegyenlítettek, de így is a Vörösök mehettek vezetéssel a pihenőre.

A második félidőben jött a mostanában jól megszokott játék a Liverpooltól, a támadóharmadban a gyenge átütő erő, amire majdnem rá is faragtak ismét Jürgen Klopp és fiai. A vendégek a 71. percben Ibrahima Diallo által egalizálhattak volna, de megúszta a címvédő. A hajrában azonban csak megérkezett a mindent eldöntő találat Thiago Alcanatára révén, aki első gólját szerezte az angolok színeiben, így végül 2-0-ás sikert aratott, amivel még megvan az esélye a Bajnokok Ligája indulásra.

Liverpool – Southampton 2-0 (1-0)
Játékvezető: K. Friend, Helyszín: Anfield (Liverpool)
Gólszerzők: S. Mané (31.), T. Alcantára (90+1.) ill.

A forduló további menetrendje:

Péntek:
Leicester City – Newcastle United 2-4

Szombat:
Leeds – Tottenham 3-1
Sheffield United – Crystal Palace 0-2
Manchester City – Chelsea 1-2
Liverpool – Southampton

Vasárnap:
13:00: Wolverhampton – Brighton (Tv: Spíler 1)
15:05: Aston Villa – Manchester United (Tv: Spíler 1)
17:30: West Ham – Everton (Tv: Spíler 1)
20:00: Arsenal – West Bromwich Albion (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00: Fulham – Burnley

A tabella jelenlegi állása:

 

A góllövőlista élmezőnye: