Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányból fordítva verte meg az MU az Aston Villát – videóval

Az angol bajnokság 35. fordulójában a Manchester United az Aston Villa otthonába látogatott. A hazaiak a vezetést is megszerezték az első félidőben, de visszajött az MU, és végül sikerült is megnyernie a mérkőzést. 

Bár jobban játszott a Manchester United az első félidőben, fölénye meddő volt. A 6. perctől kezdve három nagy helyzetük is volt: először Shaw lövését kellett bravúrral védenie a kapusnak, majd Pogba próbálkozását, végül pedig Fred középre tartó labdáját is megfogta Martinez. A 16. percben Bruno Fernandes kapott briliáns visszagurítást Rashfordtól, de a portugál lövése a a bal kapufa mellett szállt el. A 24. percben ennek ellenére az Aston Villa szerzett vezetést, amikor remek egyéni akcióját szép lövéssel fejezte be Bertrand Traore, amit Henderson nem tudott védeni. A játékrész végén próbálkozott még az MU, de semmi nem akart bemenni: a 39. percben Rashford próbált meg betalálni, de lövését védte Martinez, míg a 41. percben Greenwood jutott át a védőkön, és a jobb alsó sarokba tartó lövését is fogta a kapus.

A második félidőben sem változott a játék képe, igaz, a vendégek eredményesebbek voltak. Bár még az 50. percben a hazaiak veszélyeztettek El-Ghazi lövésénél, két perccel később Douglas Luiz szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott az MU. Természetesen Bruno Fernandes állt a labda mögé, aki higgadtan a bal alsó sarokba lőtt, ezzel kiegyenlítve csapatának. Nem kellett sokat várni a manchesteriek vezető találatára sem, hiszen az 57. percben Wan-Bissaka sikeresen találta meg labdájával büntetőterületen belül álló Greenwoodot, aki végül kilőtte a jobb alsó sarkot. A labdát szinte végig az MU tartotta, ahogy az eredményt is, majd a 80. perc után kicsit rájuk ijesztett az Aston Villa: először Traore fejesét kellett bravúrral hárítania Hendersonnak, majd szintén az ő lövését kellett védeni két perccel később. Végül a 88. percben a Manchester United szerzett gólt, amikor Rashford passza után Cavani fejelt közelről a hálóba. A 89. percben még Watkins kapott egy második sárga lapott, amiért még a lefújás előtt el kellett hagynia a pályát, de ez az emberhátrány már nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Aston Villa – Manchester United 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Traore (24.) ill. Bruno Fernandes (52. – büntetőből), Greenwood (57.), Cavani (87.)
Sárga lap: Watkins (45+1.), McGinn (79.) ill. Maguire (67.)
Kiállítás: Watkins (89.) ill. –

A 35. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:

Péntek:
Leicester City – Newcastle United 2-4

Szombat:
Leeds – Tottenham 3-1
Sheffield United – Crystal Palace 0-2
Manchester City – Chelsea 1-2
Liverpool – Southampton 2-0

Vasárnap:
Wolverhampton – Brighton 2-1
Aston Villa – Manchester United 1-3
17:30: West Ham – Everton (Tv: Spíler 1)
20:00: Arsenal – West Bromwich Albion (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00: Fulham – Burnley

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: