Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: Gyurcsó góllal járult hozzá az Eszék ezüstérméhez

A horvát bajnokság (1. HNL) 34. fordulójának keddi játéknapján a magyar játékosokat foglalkoztató Eszék csapata hazai környezetben lépett pályára…

Az Eszék csapata a második félidőben fölényes, 3-0-s győzelmet aratott a Sibenik gárdája felett, ezzel végleg eldőlt, hogy a második helyen zárja a horvát pontvadászatot. Az első játékrészben még csak fölényben játszott Nenad Bjelica együttese, de gólt nem tudott szerezni. Eleinte a második félidő alatt is rendre csak kimaradtak a lehetőségek, Miérez például büntetőt rontott, mígnem a 65. percben Kleinheisler László felívelését követően Ivan Santini vágta be a vezetést érő találatot. Nem sokkal később a korábban a tizenegyest elhibázó argentin Ramón Miérez fejezett be találattal egy ajtó-ablak helyzetet. A második góllal gyakorlatilag minden kérdés eldőlt, de azért a hosszabbítás perceiben az éppen honfitársát váltva, csereként pályára lépő Gyurcsó Ádám elegáns gólt pörgetett az ötös bal sarka előteréből, első gólját szerezve a csapatában.

A két magyar játékost is foglalkoztató eszékiek történetük legjobb eredményét érték el a horvát bajnokságban a Dinamo Zagreb mögötti második helyezés jóvoltából.

Eszék – Sibenik 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Santini (65.), Miérez (73.), Gyurcsó (90+3.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye