Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lazio: klubrekordot döntött a gólvágó

Ahogyan arról beszámoltunk, a Lazio csapata az olasz bajnokság (Serie A) hétközi fordulójában csak a hosszabbítás perceiben harcolta ki a győzelmet, méghozzá egy történelmi találat formájában…

 

A már kiesett Parma elleni mérkőzésen a Lazio győztes gólját ugyanis a tavalyi európai aranycipős Ciro Immobile szállította a találkozó 95. percében, amely az olasz válogatott támadó 150. találata volt a római klub színeiben, ezzel pedig a kétszeres bajnok egyesület történetének valaha volt legeredményesebb játékosa lett.

A 31 esztendős támadó az 1938-as világbajnok legenda, Silvio Piola 1943 óta érvényben lévő gólrekordját adta át a múltnak, aki annak idején 237 mérkőzés alatt 149 találatot szerzett az égszínkékek szerelésében.

Immobile még csupán az ötödik szezonját tölti a római gárda soraiban, máris a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosának mondhatja magát, miután 217 meccs alatt 150 gólt szerzett már a klub színeiben. Ráadásul ő lett a Lazio első játékosa, aki a negyedik szezonban érte el a 20 bajnoki gólos határt, korábban az említett Piola és a szintén legendás Giuseppe Signori egyaránt “csak” három-három alkalommal volt képes erre a bravúrra.