Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Az AS Roma nyerte a fővárosi derbit! – videóval

Fővárosi derbit rendeztek az olasz bajnokság (Serie A) 37. fordulójában. Mindkét csapat számára létszükséglet lett volna a 3 pont begyűjtése, de ezen az estén az AS Roma jóval élesebb volt, így megérdemelt győzelmet arattak a Lazio felett.

Nagyon kevés lehetőséget hozott a városi derbi első félideje. A játékot inkább a Lazio irányította, a Roma igyekezett a védelmét stabilizálni. Egyik fél sem tudott a játékrész feléig komoly helyzetet kidolgozni, de a 27. percben Ibanez hibájából majdnem vezetést szereztek a vendégek, Fuzato azonban hárítani tudott. A szünetre mégis úgy vonulhattak a felek, hogy az AS Roma van előnyben. Acerbi nem volt elég harcos Dzekoval szemben, amit a bosnyák támadó ki is használt, középre tett labdáját pedig Mkhitaryan továbbította a hálóba, 1-0!

A második félidő még kevesebb helyzetet hozott, ami elsősorban a Roma nagyon agresszív védekezésének volt köszönhető. A Lazio egyáltalán nem tudott helyzetbe kerülni, míg a „Farkasok” jóval támadóbb felfogásban léptek pályára, mint az első 45 percben. Az agresszívabb felfogás a 79. minutumban hoszta meg az eredményét. Pedro remek távoli lövésével ugyanis megduplázta előnyét a Fonseca alakulat, 2-0! Nem sokkal később majnem újabb gólt szerzett a Roma, de Villar megpattanó lövése kevéssel elkerülte Reina kapuját. A 86. percben Dzeko távoli lövése suhant el kevéssel a kapu mellett, majd a bosnyák támadó kiharcolta Acerbi második sárgáját, így emberelőnyben fejezte be az összecsapást a Roma. Összességében teljesen megérdemelt sikert aratott Paulo Fonseca csapata, aki így győzelemmel búcsúzott hazai pályán a Roma éléről.

AS Roma – Lazio 2-0 (1-0)
Helyszín:
Stadio Olimpico Vezette: Luca Pairetto
Gólszerzők: Mkhitaryan (42.), Pedro (78.) ill.-
Sárga lapok: Peres (16.), Santon (47.) ill. Acerbi (23.)
Kiállítás: – ill.
Acerbi (88.)

AS Roma: Fuzato – Peres (Santon 46.), Ibanez (Kumbulla 38.), Mancini, Karsdorp – Darboe, Cristante, El Shaarawy (Pedro 72.), Pellegrini (Villar 72.), Mkhitaryan – Dzeko (Mayoral 90.) Vezetőedző: Paulo Fonseca

Lazio: Reina – Marusic (Fares 74.), Acerbi, Radu (Caicedo 73.) – Lazzari, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic (Akpa Akpro 84.), Alberto, Lulic (Felipe 59.) – Muriqi (Pereira 59.), Immobile Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 37. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Genoa 3-4 Atalanta
Spezia 4-1 Torino
Juventus 3-2 Inter
AS Roma 2-0 Lazio

Vasárnap:
12:30 Fiorentina – Napoli (Tv: Digi Sport 1)
15:00 Benevento – Crotone (Tv. Digi Sport 3)
15:00 Udinese – Sampdoria (Tv: Digi Sport 1)
18:00 Parma – Sassuolo (Tv: Digi Sport 2)
20:45 AC Milan – Cagliari (Tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
20:45 Verona – Bologna

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: