Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2020: Keretet hirdetett Joachim Löw! – Hivatalos

Kihirdette az Európa-bajnokságra utazó 26 fős keretét Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya. A torna után leköszönő szakember ismét meghívót küldött két korábbi mellőzöttjének, Thomas Müllernek és Mats Hummelsnek.

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, ugyanis Joachim Löw ismét beválogatta az utóbbi időben mellőzött Thomas Müllert és Mats Hummelst a nyári Európa-bajnokságra utazó keretébe. A német válogatott szövetségi kapitánya azzal indokolta döntését, hogy velük sikeresebb lehet a nemzeti csapat. A harmadik hosszabb ideje partvonalra szoruló játékosról, Jerome Boatengről Löw azt mondta, hogy a stábbal arra jutottak, hogy az ő jelenléte nem tudna segíteni a céljaik elérésében.

Mülleren és Hummelsen kívül két másik visszatérője is van a 26 fős keretnek, az egyikük a Monaco támadója, Kevin Volland, aki legutóbb 2016-ban ölthette magára a címeres mezt, a másik pedig az egyszeres válogatott freiburgi csapatkapitány, Christian Günter, aki 2014 óta először lett beválogatva. A keretben ott lesz még a Bayern idei nagy felfedezettje, a 18 esztendős Jamal Musiala is. Mint ismert, Marco Reus közös megegyezéssel úgy döntött, hogy nem vesz részt az idei tornán. Joachim Löw az alábbiakat mondta a keret kihirdetése után:

Nem tartozunk a legfőbb esélyesek közé. Nagyon erős csoportba kerültünk, így felesleges távolabbi célokról beszélni, először ebből a kvartettből kell továbbjutnunk. Konkrét elvárás nélkül lépünk majd pályára, mivel ebben a négyesben minden mérkőzésen úgy kell majd játszanunk, mintha az egy döntő lenne.

Mint ismert, a német válogatott a francia, a portugál és a magyar nemzeti csapattal került egy csoportba. A három csoportellenfélből csak a portugálok nem hirdettek még keretet, ők a holnapi nap folyamán, csütörtökön teszik ezt majd meg.

A német válogatott 26 fős kerete:
Kapusok: Bernd Leno (Arsenal), Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (Eintracht Frakfurt)
Védők: Matthias Ginter (B. Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (B. Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United), Antonio Rüdiger (Chelsea), Niklas Süle (Bayern München)
Középpályások: Emre Can (B. Dortmund), Florian Neuhaus (B. Mönchengladbach), Leon Goretzka (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (B. Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid)
Támadók: Jamal Musiala (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München), Kevin Volland (AS Monaco), Timo Werner (Chelsea)