Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: eldőlt a harmadik kieső sorsa

A Torino kedd esti pontszerzésével eldőlt, hogy a szebb napokat is látott “bikák” megőrizték élvonalbeli tagságukat, és a tavalyi másodosztályú bajnok Benevento csapata búcsúzott a Serie A-tól…

 

A Torino csapata az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megőrizte az olasz bajnokságban (Serie A) érvényes tagságát, miután egy pontot szerzett a Lazio ellen, így már négy pont az előnye a legjobb kieső helyen álló Benevento előtt. A két csapat a záró körben egymás ellen lép pályára, amennyiben nem szereztek volna tegnap pontot, akkor egymás ellen játszhattak volna egy “csúcsmeccset” a kiesés ellen.

A búcsúzó “boszorkányok” második szezonjukat töltötték az első osztályban, és azok után, hogy a 2017-2018-as debütáló idényükben pofozógépként az utolsó helyen estek ki, a mostani szezonban sokáig kiválóan állták a sarat. Filippo Inzaghi csapata az idény nagy részében bennmaradó helyen és például a címvédő Juventust is legyőzte, de az évad második fele katasztrofálisan sikerült számukra: az utolsó 21 fordulóban például csak egyetlen meccset nyertek meg, a legutolsó kilenc körben három döntetlent értek féltucat zakó mellett.

Első alkalommal a Benevento másodosztályú újoncként harcolt ki az élvonalbeli feljutást a Serie B Playoff megnyerésével, tavaly már sokkal inkább készültek a Serie A-ra és toronymagasan húzták be a másodosztályt, és látszott is, hogy közelebb vannak az élvonal mezőnyéhez, a bennmaradás azonban még mindig túl nagy falat volt nekik. Talán a következő alkalommal még jobban megerősödnek, és harmadik nekifutásra elérik a céljukat.

A Serie A idei szezonjában a Crotone és a Parma volt a másik két kieső, míg a Serie B-ből egyenes ágon az Empoli és a Salernitana jutott fel, a másodosztályú rájátszás pedig jelenleg is zajlik.