Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a világbajnok német középpályás – HIVATALOS

Némileg meglepő hirtelenséggel, de az elmúlt évekbeli sérüléseit figyelembe véve, cseppet sem meglepetésre bejelentette visszavonulását az aktív játéktól a németek világbajnok középpályása…

A szerda délutáni órákban a Hertha BSC csapatában futballozó Sami Khedira megerősítette, hogy az aktuális idény végeztével befejezi pályafutását, vagyis a rutinos középpályás a hétvégi zárófordulóban utolsó alkalommal alkalommal fog pályára lépni.

A 34 esztendős középpályás 2006 és 2010 között a VfB Stuttgart csapatában szerepelt, majd karrierje legeredményesebb éveit a Real Madrid együttesénél töltötte, ahol öt év alatt BL-t, európai Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, spanyol bajnokságot és Király-kupát nyert az együttessel. Ezt követően öt teljes szezont húzott le a Juventus alkalmazásában, melyből az utolsó kettőben egyre gyakoribb sérülései miatt már csak epizódszerep jutott neki, a 2020-2021-es idényben pedig már a BL-keretbe sem nevezték be, ezért távozott végül a berlini alakulathoz. Khedira az olasz rekordbajnok színeiben ötszörös bajnoknak és háromszoros kupagyőztesnek mondhatta magát.

Khedira pályafutása során eddig 469 tétmérkőzésen lépett pályára klubszinten, míg a német válogatottban 2009 és 2018 között 77 mérkőzést játszott, tagja volt a 2014-es világbajnok csapatnak.