Orvosira várják a Barca sztárigazolását – sajtóhír

Ahogyan arról már többször beszámoltunk, a Barcelona vezetősége nagy hévvel legyeskedik a Manchester City csapatától lejáró szerződése után távozó argentin klasszis leigazolása ügyében…

A Mundo Deportivo beszámolói szerint a Manchester City csapatától az aktuális idény végén távozó Sergio Agüero a BL-döntő után orvosi vizsgálatokon fog részt venni a Barcelona csapatánál, hogy szabadúszóként aláírjon a katalán egyesülethez. A jól értesültnek tűnő forrás úgy tudja, hogy az argentin klasszis szerződését már előkészítették és a megállapodás már 80 százalékban megtörtént a felek közt.

A szabadúszó játékos szolgálatai iránt a teljesség igénye nélkül a már hosszabb ideje emlegetett katalánok mellett a Chelsea, a Paris Saint-Germain, az Inter és a Juventus is érdeklődött korábban. Továbbá “Kun” egykori nevelőcsapata, az argentin Independiente is megerősítette, hogy meg fogják kísérelni a hazacsábítását.

A 32 éves csatár az utóbbi időben egyre kevesebbszer egészséges, a 2020-2021-es idényben is mindössze 15 pályára lépés jutott neki eddig. Agüero összességében egy évtized alatt már 182 bajnoki gólt szerzett a csapat színeiben 274 PL-találkozón, minden sorozatot beleszámítva pedig 2011 óta 388 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a City történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 258 találatával.

Agüero általános fizikai állapota és gyakori sérülései miatt egyre inkább lefelé áldozott csillaga, az aktuális szezonban kapott kevesebb játéklehetőség révén egyértelműen következtethettünk a távozására, amely immár hivatalossá vált.