Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a kegyvesztett brazil szélső – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a pénteki napon a brazil élvonalbeli csapat bejelentette egykori saját nevelésű játékosa visszatérését, akire európai klubjai nem tartottak igényt…

 

A brazil Grémio csapata kölcsönvette a Juventus együttesétől a rutinos brazil válogatott szélsőt, Douglas Costát, aki az elmúlt idényt kölcsönben a Bayern Münchenben töltötte, ám a bajorok nem számítottak a további szolgálataira, és az olasz rekordbajnok is tovább akarta adni őt.

A 30 éves brazil szélső 2017-ben még a bajoroktól kölcsönben került a torinóiakhoz, azóta már véglegesítették, és az előző három idényben együttesen 101 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Juve színeiben. Posztján bár rendkívül fontos szereplőnek számított, Cristiano Ronaldóék mögött jobbára csak csereként kapott lehetőséget, ezért az aktuális idényt megelőzően kölcsönben visszaküldték őt előző állomás helyére. Costa azonban második müncheni tartózkodása idejében már csak epizódszereplő volt, csupán 11 bajnokin és 20 tétmeccsen kapott lehetőséget.

Costa bár kétségkívül hasznosnak számít, alapvezetően egy igencsak sérülékeny játékos, a 2019-2020-es szezonban például csak 23, az azt megelőzőben pedig mindössze 17 bajnokin tudott edzője rendelkezésére állni fizikai állapotából kifolyólag. Ráadásul a Juventusnál az EU-n kívüli helyeket is foglalná, melyet nem engedhet meg magának az olasz bajnoki címvédő, és immár a bajorok sem vele képzelik el a jövőt.

A rutinos labdarúgó 11 év után tért vissza nevelőegyesületéhez, melyet 2010 januárjában még az ukrán Sahtar Donyeck kedvéért hagyott el.