Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási átalakulás előtt a Diósgyőr

Nem sikerült a csoda a Diósgyőrnek, nem tudtak benn maradni az NB I-ben, annak ellenére, hogy télen új edző és számtalan légiós érkezett a klubhoz.

A DVTK saját honlapján jelentette be, hogy Zoran Zekic nem maradt a csapat vezetőedzője, illetve azt is közölte a klub, hogy csak magyar játékosokkal terveznek az NB II-ben. Egyik sem okozott nagy meglepetést. Ugyan az MLSZ lehetővé teszi a külföldi játékosok szerepeltetését a másodosztályban is, de ebben az esetben a csapatok jelentős pénzösszegektől esnének el, amit általában egy klub sem szokott bevállalni, így a miskolciak sem.
Persze kiskapuk itt is vannak, hiszen a magyar állampolgársággal vagy magyar felmenőkkel rendelkező játékosok itt is pályára léphetnek. Jelenleg három ilyen labdarúgó van a DVTK keretében, Branislav Danilovic, Dejan Karan és Asmir Suljic.

Zekic utódja biztosan magyar szakember lesz. A hírek szerint három edző neve merült fel lehetséges vezetőedzőként, Csizmadia Csaba, Kuttor Attila és Kondás Elemér pályázik az állásra.

Közben a keret megerősítésén és feltöltésén is dolgozik a vezetés, hiszen rengeteg távozója lesz a klubnak. Sajtóinformációk szerint a Nyíregyháza Spartacus házigólkirályát, Hornyák Marcellt nézték ki. Hornyák szerződése lejárt a Szparinál, így ingyen megszerezhető.
A 27 éves játékos idén 10, tavaly 14, két éve pedig 16 találattal lett Nyíregyháza legeredményesebb játékosa.