Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fél éve hunyt el Diego Maradona

Kereken hat hónappal ezelőtt, 2020. november 25-én vesztette életét 60 éves korában minden idők egyik legjobb játékosa, Diego Maradona

 

Hat hónappal ezelőtt hunyt a világ labdarúgásának ikonikus alakja, Diego Maradona, akinek halálát továbbra is számtalan kérdés övezi, éppen a múlt héten emberöléssel vádolták az orvosait, mivel olyan bizonyítékok kerültek a bíróság birtokába, mely szerint az agyműtétjét követően szándékosan gondatlanul kezelték őt.

Maradona a számos egyéni elismerés és megnyert trófea mellett az egyetemes labdarúgásra gyakorolt hatása miatt számít igazán kiemelkedőnek, sokan miatta szerették meg annak idején a labdarúgást, és sokak számára az élet értelmét jelentette a kilátástalanságban. Noha klasszisok azóta is vannak és lesznek is, valószínűleg az azóta javult általános társadalmi helyzetet figyelembe véve már sosem lesz olyan játékos a világon, aki képes lehet a jövőben hasonló hatást elérni, mint Maradonának sikerült. Ez teszi őt mind közül a legnagyobbá.

Az isteni Diegót hazájában és Nápolyban haláláig – és immár azután is – feltétel nélkül tisztelték, bármit tett a pályán kívül, vagy éppen bármit tett edzőként, azt megelőzően annyit letett az asztalra.

Maradona emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek át róla. Hazájában is számtalan további elismerésre lehet még számítani, a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek. Emlékét világszerte milliók őrzik emlékezetükben.