Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: ők válthatják Zinedine Zidane-t

A Real Madrid ma hivatalosan bejelentette, hogy Zinedine Zidane elhagyja a klubot. Már most több jelölt van a helyére, és hamarosan az is kiderül, hogy ki lesz az utódja. 

Ahogy bejelentették Zinedine Zidane távozását a Real Madridból, beindultak a spekulációk is, hogy ki fogja őt helyettesíteni. Zidane másodjára döntött úgy, hogy távozik a királyi gárdától, a második regnálása azonban szolidabb volt trófeák tekintetében, mint az első, mivel csak egy bajnokságot nyert a 2019/20-as szezonban. A sportsajtó egybehangzóan öt nevet említ opciónak a helyére: Massimiliano AllegritAntonio Contét, Rault, Joachim Löwöt, és a nap végére felmerült Mauricio Pochettino neve is.

Ha Raulra esne a választás, az tökéletesen beleillene a Zidane által kitaposott ösvénybe, mint a Real Madrid korábbi legendája, aki később átveszi a csapat irányítását. Mások viszont úgy gondolják, hogy egy új arcra lenne szükség, hogy ráncba szedje a csapatot, erre lenne megfelelő ember Allegri, Conte, Löw vagy Pochettino.

Allegrit korábban már szóba hozták többször is a Real Madriddal, és bár egyes sajtóhírek szerint már nagyon közel áll a spanyol csapathoz, más információk szerint a Juventushoz tér vissza, de az Intert is emlegették már vele kapcsolatban.

Conte távozását tegnap jelentette be az Inter, miután közös megegyezéssel felbontották a szerződését. Az olasz szakember most új klubot keres, és a Real Madridnál felszabaduló hely tökéletes új állomás lenne a karrierjében.

Pochettino nevének felmerülése azért is érdekes, mert csak januárban nevezték ki a Paris Saint-Germain vezetőedzőjének. A hírek szerint azonban belső feszültség van az argentin szakember és a párizsiak sportigazgatója, Leonardo között, amivel Pochettino újra piacra került.

Joachim Löw pár hónapja jelentette be, hogy a nyári Európa-bajnokság után lemond a német válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A német tréner most új lehetőségeket keres, és már korábban is szóba hozták a Real Madriddal, emellett lehet, érdekelné is egy klub irányítása a válogatottnál töltött hosszú évek után.