Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerdán dönthet az UEFA a Szuperliga-csapatok büntetéséről

Az áprilisi Európai Szuperliga (ESL) próbálkozás ugyan a jelenlegi formájában nem jött létre, a 12 csapat által szervezett külön ligából kilencen kiléptek, őket az UEFA “visszafogadja”, viszont a szakadár akció mellett kitartó három klub büntetésre számíthat…

(Photo Illustration by Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A nemzetközi sajtó várakozásai szerint a jövő szerdai napon születhet döntés az Európai Szuperliga (ESL) szerveződésben bennmaradó három csapat büntetéséről.

Mint ismeretes, április 18-án megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Az UEFA elnöke fenyegetőzése mellett korábban kijelentette, a 12 ominózus klub nélkül is végig fogják vinni a Bajnokok Ligája reformját, és nincs kétsége afelől, hogy a sorozat sikeres lesz, ha kell a Szuperligáról szóló megállapodást aláíró csapatok nélkül is. Egyúttal közölték, hogy minden égiszük alá tartozó versenysorozatból az új szerveződés érintettjei kizárásra kerülnek, így a Szuperliga-csapatok játékosai a válogatottakban sem játszhatnak.

Noha a szerveződésből a csapatok nagy része kilépett, a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus nem tette meg mindezt, így az UEFA hivatalos álláspontja szerint súlyos szankciókra számíthatnak, amely a pénzbüntetéstől a kizárásig bármi lehet.