Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Joachim Löw: “Megörültem, hogy ő lesz az utódom”

Az Európa-bajnokságra készülő német válogatott leköszönő szövetségi kapitánya a legutóbbi sajtótájékoztatóján utódjának személyéről is szót ejtett…

(Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

A német válogatottól az Európa-bajnokság után elköszönő Joachim Löw úgy gondolja, hogy a helyére a következő három évre kinevezett Hans-Dieter Flick személyében nagyon jó szakembert neveztek ki:

“Amikor már konkréttá vált, hogy Hansi szeretné elvállalni ezt a munkát, nagyon megörültem. Tudom, hogy Hansi hogyan működik, hogyan gondolkodik. Empatikus, megtalálja az utat a játékosokhoz. Támadó felfogású játékstílust követ és ez nekem különösen tetszik. Ez ugyanis a jövő: Németországnak a folytatásban is kötelező technikás futballt játszania, és nem szabad visszatérnie a gyökerekhez, amikor mások csak a küzdelemmel és a kemény játékkal jellemezték a Nationalelfet. A játék mostani kultúrája teljesen más, és ez a jövő. És Hansi Flick ebbe tökéletesen passzol

Van elég játékosunk, 23, 24, 25. Két-három-négy év múlva a megszerzett tapasztalattal hasonló aranygeneráció nőhet ki belőlük, mint a Lahm, Schweinsteiger, Boateng, Khedira, Özil, Kroos, Neuer, Hummels, Müller fémjelezte együttes.”

A 61 éves szakember 2006 óta irányította a német válogattat, 2014-ben világbajnoki címig vezette Németországot, Flick egykoron segítőként is dolgozott mellette, így nagyon jól ismerhetik egymást.